Ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων ενόψει κακοκαιρίας στον Δήμο Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων ενόψει κακοκαιρίας στον Δήμο Βριλησσίων

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/9) στο κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί από σήμερα το απόγευμα, έως το μεσημέρι του Σαββάτου (19/9). 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Υλοποίησης Έργων Υποδομής και Ασφάλειας, Παναγιώτης Φυκίρης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Κοντομάρης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Σωκράτης Κουκλάδας, η Αγγελική Παπαγεωργίου, προϊσταμένη Υπηρεσίας Πρασίνου και η Εύη Καλουμέρη, υπεύθυνη γραφείου Καθαριότητας & μέλος της Π.Π. 

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 6130917 και 69 42475475, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). 
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Περισσότερες οδηγίες στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet