Ευχαριστίες δημάρχου Βριλησσίων προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου
Κοινωνία

Ευχαριστίες δημάρχου Βριλησσίων προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου

Τις ευχαριστίες του προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος εκφράζει ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, για τη συνδρομή τους στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τις περιοχές Πεντέλη, Μάτι και Ραφήνα, στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους, στην απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες στα Βριλήσσια, στην απομάκρυνση πεσμένου δένδρου, κ.ά.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και στο σύνολο των εργαζόμενων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, για την άρτια καθημερινή λειτουργία, την ταχύτητα αντίδρασης και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών τους, κατά προηγούμενες ημέρες δοκιμασίας της Αττικής.

Συγκεκριμένα, από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έως σήμερα, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, δρώντας έγκαιρα, οργανωμένα και υπεύθυνα, προχώρησαν σε:

  • Άμεσο εντοπισμό εντός του Δάσους Θεόκλητου των στοιχείων που εκτιμήθηκαν ως επικίνδυνα για ανάφλεξη, το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές Πυροσβεστικής και Δασαρχείου.
  • Άμεση επέμβαση συνδρομής στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τις περιοχές Πεντέλη (Νταού), Μάτι (Νέα Μάκρη) και Ραφήνα, συνδράμοντας δραστικά στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και στον κατά το δυνατόν περιορισμό των τραγικών συνεπειών.
  • Επείγουσα παρέμβαση και απομάκρυνση πεσμένου δένδρου το οποίο είχε παρασύρει καλώδιο ηλεκτροδότησης στην οδό Ομήρου.
  • Μεταφορά του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τον ΟΚΠΑ για τους πυρόπληκτους των περιοχών των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μεγαρέων (25-26 Ιουλίου).

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη νεροποντή του απογεύματος της Πέμπτης 26 Ιουλίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, ενεργώντας αναγκαίες παρεμβάσεις άντλησης υδάτων και εν γένει παροχής βοήθειας σε οικίες και καταστήματα των Βριλησσίων, καθώς και μεριμνώντας για τον αναγκαίο έλεγχο και καθαρισμό φρεατίων και οδών.

Εκ μέρους των δημοτών και των εργαζόμενων της πόλης μας, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τις τραγικές απώλειες των συνανθρώπων μας από τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet