Η Λέσχη Φιλίας Βριλησσίων διχάζει διοίκηση και δημοτική παράταξη Νέα Πνοή
Κοινωνία

Η Λέσχη Φιλίας Βριλησσίων διχάζει διοίκηση και δημοτική παράταξη Νέα Πνοή

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Βριλησσίων και της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας στη Λέσχη Φιλίας Βριλησσίων (ΚΑΠΗ Βριλησσίων).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η παράταξη Νέα Πνοή, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πραξικόπημα επιχειρείται με την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Λέσχης Φιλίας Βριλησσίων (ΚΑΠΗ Βριλησσίων). Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη επιτροπή εκπροσώπησης των μελών δεν τύγχανε της έγκρισης της προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού, με την οποία αρκετές φορές είχαν έλθει σε έντονες διαφωνίες. Έτσι η πρόεδρος δείχνοντας τα “βαθιά δημοκρατικά” της φρονήματα προχωράει σε αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας έτσι ώστε αφ’ ενός μεν να καταστήσει αδύνατη την εκλογή νέων μελών της συντονιστικής επιτροπής και αφ’ ετέρου να ελέγχει το ποιοι θα εκλέγονται».

Σε απάντηση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, η πρόεδρος του  της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ) απάντησε:

«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζει τη συζήτηση θέματος στο Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων, η «Νέα Πνοή».

Το πραξικόπημα ορίζεται στα λεξικά ως «αιφνιδιαστική, βίαιη και δόλια ενέργεια». Η εισήγηση εισήχθη σε πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ., η οποία εστάλη τη Δευτέρα 26/02/2018 για συνεδρίαση την Παρασκευή 02/03/2018. Εστάλη εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος, άρα καθόλου αιφνιδιαστικά, ακριβώς ως ορίζει ο νόμος, άρα καθόλου δόλια και σίγουρα χωρίς καμία βία.

Το προτεινόμενο ποσοστό του 50%+1 στόχο έχει τη δημοκρατική εκπροσώπηση των μελών του ΚΑΠΗ, για τα οποία αυτή την στιγμή εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους περίπου το 20%, όπως γίνεται παραδεκτό και στην ανακοίνωση της «Νέας Πνοής» («…τα μέλη του ΚΑΠΗ υπερβαίνουν τα 1.000, …, ενώ όπως είναι γνωστό στις εκλογές συνήθως προσέρχονται περί τα 200 άτομα»).

Όλες οι Επιτροπές του ΝΠΔΔ ορίζονται από το Δ.Σ. του, πόσο μάλλον μια εφορευτική επιτροπή για την εκλογή μίας τιμητικής Συντονιστικής Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ. Επίσης, η αντικατάσταση των μελών ΟΛΩΝ των επιτροπών του ΝΠΔΔ πραγματοποιείται με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ.

Να σημειώσουμε ότι από την παρούσα 5μελή Συντονιστική Επιτροπή έχουν παραιτηθεί ήδη 3 μέλη (τα δύο μέλη υπέβαλαν γραπτή παραίτηση και το ένα προφορική).

Ο ρόλος της τιμητικής Συντονιστικής Επιτροπής θα έπρεπε να ήταν η διατήρηση κλίματος ηρεμίας και ομόνοιας μεταξύ των μελών. Αντ’ αυτού, τα εναπομείναντα δύο μέλη έχουν αναλάβει ρόλο αντιπολίτευσης με μόνο σκοπό να πλήξουν την πρόεδρο και τη διοίκηση του ΟΚΠΑ.

Να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση προέδρου -όπως αφήνει η ανακοίνωση της «Νέας Πνοής» να εννοηθεί- αλλά για θέμα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. του Οργανισμού το οποίο δεν έχει καν συζητηθεί ακόμα.

Μετά τα παραπάνω απαντήστε μας:

  • Πώς επιχειρείται η χειραγώγηση της Επιτροπής και κατά ποίον τρόπο ακριβώς;
  • Ποιόν ακριβώς εξυπηρετεί μία διαφανής και αντιπροσωπευτική διαδικασία και η διαφύλαξη  της δημοκρατικής εκπροσώπησης των μελών, εκτός από τα ίδια τα μέλη;
  • Για ποιον λόγο το κλίμα κινδυνολογίας, ανακριβειών και λαϊκισμού και μάλιστα ενόψει δημοτικών εκλογών;

Λυπούμαστε ειλικρινά για την προσπάθεια υποτίμησης και χειραγώγησης της κρίσης των μελών της τρίτης ηλικίας, κάτι το οποίο μας βρίσκει και θα μας βρίσκει αντίθετους, ως τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι τους.

Ο χώρος του ΚΑΠΗ δεν αφορά κομματικές αντιπαραθέσεις και δεν είναι χώρος πολιτικών διενέξεων προς άγραν ψήφων!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet