Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση: Προγραμματίζουμε το πράσινο πριν μπουν τα τσιμέντα!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση: Προγραμματίζουμε το πράσινο πριν μπουν τα τσιμέντα!

Επιτυχημένη είναι η ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Κύπρου, στο τμήμα της από την Κονίτσης έως την Λ. Πεντέλης και τον Υδατόπυργο, όπου υπήρχε άφθονος χώρος ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η «βαδισιμότητα» των πεζών, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη Πόλη.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δράση σημειώνει:

Όμως παράλληλα, αφού έγιναν που έγιναν τα έργα, γιατί δεν προβλέφθηκαν φυτεύσεις νέων δέντρων όπου αυτό ήταν εφικτό; Όχι βέβαια στα πεζοδρόμια, αλλά στα πολλά παρτέρια κατά μήκος της διαδρομής και ιδίως στην πλατεία Αγ. Λαύρας, όπου ούτε τα υπάρχοντα παγκάκια δεν έχουν σκίαση.

Aντιστοίχως, στον περίβολο του Υδατόπυργου δεν θα γίνουν φυτεύσεις; Και πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί αυτό το… μεγάλο έργο;

Τα συγκεκριμένα πολυσύχναστα κεντρικά σημεία της πόλης μπορούν να υποδεχτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα και να βελτιωθεί έτσι το μικρόκλιμα. Χώρος υπάρχει, επομένως, όσοι χρησιμοποιούν με ευκολία το επιχείρημα της «αντικατάστασης» όταν κάποια άλλα δέντρα προτείνεται να κοπούν, (όπως πρόσφατα, στην περίπτωση της οδού Πίνδου), ιδού η ευκαιρία και η κατάλληλη αφορμή για να εμπλουτίσουν τις πράσινες διαδρομές και το ισοζύγιο πρασίνου του Δήμου.

Για να εφαρμόζουμε και κάτι από όσα λέμε, στην πράξη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet