Καρναβάλι και Σαρακοστή… συνυπογράφουν Χαλάνδρι και Βριλήσσια
Κοινωνία

Καρναβάλι και Σαρακοστή… συνυπογράφουν Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Βριλησσίων οργανώνουν για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 1η Μαρτίου, και προσκαλούν όλους τους συλλόγους της πόλης και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν με τη δημιουργία ομάδων καρναβαλιστών. Η αποκριάτικη γιορτή θα γίνει στο θαυμάσιο Πάρκο τής Αττικής οδού.

Για τη φετινή παρέλαση έχουν επιλεγεί δύο θέματα για τις ομάδες των καρναβαλιστών. Το πρώτο αντλεί την έμπνευσή του από την Κίνα, λόγω της αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την κινεζική πόλη Harbin. Οι ομάδες που θα διαλέξουν αυτό το θέμα θα ακολουθήσουν το άρμα του κινεζικού δράκου. Το δεύτερο αντλεί τη θεματολογία του από την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα από το Δούρειο Ίππο, ο οποίος και θα ηγηθεί των ομάδων με τη σχετική θεματολογία.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα ελεύθερο θέμα, διαφορετικό από τα προτεινόμενα, ακολουθώντας τη φαντασία και τη διάθεσή τους για γιορτή και ξεφάντωμα.

Την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ακολουθήσει συναυλία με τους Vanila Swing. Το συγκρότημα υπόσχεται μια άκρως χορευτική παράσταση με πολύ κέφι, στους ρυθμούς του Swing και του Rock n Roll.

Χορευτικές ομάδες, αποκριάτικες δράσεις, εργαστήρι κατασκευής καραμέλας και κυνήγι θησαυρού θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι δύο Δήμοι στοχεύουν στη δημιουργία μιας μοναδικής γιορτής φαντασίας και κεφιού, που μπορεί να αποτελέσει θεσμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω συνεργασία Βριλησσίων και Χαλανδρίου σε θέματα Πολιτισμού και όχι μόνο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των καρναβαλιστών, μπορούν να το δηλώσουν στα τηλ.:

  • 213 2023919 – Βάλια Χριστούλη (γραφείο δημάρχου Χαλανδρίου)
  • 210 6899939 & 210 6899927 – Πάνος Στουραΐτης (γραφείο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου)
  • 2108101511 – Αναστασία Μάστορη (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων)

Οδηγίες προς καρναβαλιστές

Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή αναφέροντας το όνομα του συλλόγου ή του φορέα, τον αριθμό των συμμετεχόντων, το θέμα που θα παρουσιάσει η ομάδα, το όνομα και τα στοιχεία του υπευθύνου επικοινωνίας.

Και Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, οι Δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων θα διοργανώσουν στον ίδιο χώρο και τα παραδοσιακά Κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι από την Νάνσυ Κονιτοπούλου.

«Ελάτε να υποδεχτούμε τη Σαρακοστή και την Άνοιξη στο Πάρκο της Αττικής Οδού», είναι το μήνυμα που στέλνουν τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet