ΚΚΕ – ΚΝΕ: Καταγγελία για τις αποβολές στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την κινητοποίηση μαθητών για τα Τέμπη
Φωτογραφία: google/maps
Κοινωνία

ΚΚΕ – ΚΝΕ: Καταγγελία για τις αποβολές στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την κινητοποίηση μαθητών για τα Τέμπη

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Βριλήσσια, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δηλώνουν ότι στηρίζουν «με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες, μαχητικές δράσεις των μαθητών στην περιοχή μας», όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

«Δράσεις που ξεχειλίζουν από οργή για το έγκλημα στα Τέμπη και απαιτούν να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη. Αυτό απαιτούν με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις εδώ και μια εβδομάδα μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που θα απαιτήσει και σήμερα, μέρα παναττικης απεργίας, ο λαός στο απεργιακό συλλαλητήριο!» προσθέτουν.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι «για τη στάση τους αυτή μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων τιμωρήθηκαν με αποβολές από τη διευθύντρια του σχολείου, με στόχο να φοβηθούν, να κλείσουν το στόμα, να κάτσουν στα αυγά τους. Η ίδια διευθύντρια που τις μέρες που οι μαθητές κινητοποιούνταν τους τρομοκρατούσε με κάθε τρόπο κι αφού έβλεπε ότι τα παιδιά δεν φοβόντουσαν, φώναξε ενισχύσεις, τον δήμαρχο, για να συνεχίσουν μαζί τον εκφοβισμό».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καταγγέλλουν «την άδικη, τιμωρητική στάση της διευθύντριας» και απαιτούν «να παρθούν τώρα πίσω οι αποβολές!».

Παράλληλα, καλούν «τους μαθητές να συνεχίσουν συλλογικά κι οργανωμένα τον δίκαιο αγώνα τους, μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους! Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να ακουστεί δυνατά “στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”! Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν “ανθρώπινα λάθη”. Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους. Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές. “Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σ’ ένανε μικρέ…”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet