Κομποστοποιητής στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων
Κοινωνία

Κομποστοποιητής στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

Στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων συνεχίζεται το πρόγραμμα της επιτόπιας κομποστοποίησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βριλησσίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω του προγράμματος, που ανταποκρίνεται στην ανάγκη οικολογικής ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων τα παιδιά μαθαίνουν πώς να συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε κομπόστ.

Οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γιώργος Μαρίνης και Παιδείας Χρήστος Γούναρης βρέθηκαν στο σχολείο και μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, ενημέρωσαν τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τα οφέλη της κομποστοποίησης. Η κομποστοποίηση στα σχολεία συνιστά μια ευκαιρία για βιωματική μάθηση. Τους υποδέχτηκε η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων Νεκταρία Κλέτσα, ενώ τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα οφέλη της κομποστοποίησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα στο σχολείο τους, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε κομπόστ εντός του κομποστοποιητή, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν από τον Δήμο Βριλησσίων. Συντονίστρια του προγράμματος βιωματικής μάθησης θα είναι η εκπαιδευτικός Ευθυμία Αναδιώτου.

Με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, δημιουργείται ένα προϊόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που αποτελείται από τα απόβλητα που διαφορετικά θα κατέληγαν στη χωματερή. Το κομπόστ αυτό είναι εξαιρετικό για την κηπουρική και την ανάπτυξη φυτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet