«Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων»: Μετατρέπουν τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης σε σκουπιδότοπο
Κοινωνία

«Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων»: Μετατρέπουν τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης σε σκουπιδότοπο

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων» ανήρτησε πανό στην πρώην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια, απαιτώντας να παραμείνει χώρος πρασίνου για τους δημότες. 

Η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». Όπως σημειώνει, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει εκ βάθρων το πλαίσιο αδειοδότησης των ΑΠΕ στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων που πιέζουν για μεγάλες επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο “συμπαρασύρονται” όλες οι χρήσεις γης και εκτάσεις, αρχαιολογικές, δάση και δασικές εκτάσεις».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι με το άρθρο 92 σημείο Ε στον Δήμο Βριλησσίων «νομιμοποιείται και μονιμοποιείται μια καταστροφική κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, με τη δημιουργία «προσωρινής» λειτουργίας σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) και εγκατάστασης απορριμματοφόρων. Από χώρους πρασίνου και ήπιων αθλητικών χρήσεων μετατρέπεται κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπο».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «η προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών, που είναι άλλωστε και κρατική περιουσία, πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους. Το σημερινό κράτος δεν μπορεί να την εξασφαλίσει. Γιατί όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις  υποτάσσουν το περιβάλλον στους νόμους της αγοράς, το αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα και κερδοφόρα διέξοδο στις κάθε φορά επενδυτικές επιλογές των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. Ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος προϋποθέτει διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και κοινωνίας, η οποία θα έχει ως κυρίαρχο κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, συνδυασμένα με την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet