Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς… μέρος δεύτερο, στα Βριλήσσια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς… μέρος δεύτερο, στα Βριλήσσια

Συνάντηση της Σχολής Γονέων πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11) προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο μέρος της 1ης συνάντησης που έγινε πριν τις γιορτές. Σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετάσχει η κ. Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το θέμα τη συνάντησης είναι «Μαθήματα επικοινωνίας για Γονείς! η άγνωστη γλώσσα των συναισθημάτων μέρος Β’» και σε αυτή θα συζητηθεί ο μόνος σίγουρος τρόπος να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας: «στρέφοντας το φακό προς τα μέσα: στον εαυτό μας και στα συναισθήματα μας».

Ακολουθώντας αυτό το προσωπικό μονοπάτι, τότε  μόνο μπορούμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε αυθεντικά με τα αγαπημένα πρόσωπα γύρω μας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΚΠΑΔΒ, στην οποία επίσης τονίζεται ότι «ο καλύτερος τρόπος για  την ανάπτυξη  ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού με τα παιδιά μας είναι η δική μας αυτογνωσία, η προσωπική μας αυτοβελτίωση και η φροντίδα του εαυτού».

Μετά από μια  μικρή θεωρητική  εισαγωγή, που αφορά στη θεωρία του ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού και στα νέα δεδομένα των νευροεπιστημών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν σε μικρές ομάδες, να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και παράλληλα να πάρουν οι ίδιοι  υποστήριξη και βοήθεια ώστε να φροντίζουν και το δικό τους «εσωτερικό παιδί».

Ποια είναι η Ειρήνη Ρέππα

Έχει  M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική  από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει πιστοποιητικό ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/θμια Εκπ/ση, έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια  Σχολές Γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κ.λπ., προσφέροντας θεραπευτικό και συμβουλευτικό  έργο σε άτομα, ομάδες  και οικογένειες.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια ή συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων για θέματα ψυχολογίας, επικοινωνίας, σταδιοδρομίας κ.λπ.

Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως μέλος συγγραφικής ομάδας, καθώς και ως  εθελόντρια σύμβουλος και υπεύθυνη του Εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες παντού», που έχει σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων και ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet