Με νέο φορτηγό με γερανό και αρπάγη ενισχύεται η Καθαριότητα του Δήμου Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με νέο φορτηγό με γερανό και αρπάγη ενισχύεται η Καθαριότητα του Δήμου Βριλησσίων

Με ένα νέο φορτηγό με γερανό και αρπάγη ενισχύεται η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», αλλά και με ίδιους πόρους του Δήμου.

Το νέο αυτό, υπερύγχρονο, όπως επισημαίνει ο Δήμος, μηχάνημα έργου έρχεται να προστεθεί στον δημοτικό στόλο των οχημάτων. «Θα συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων όσο και θεμάτων της καθημερινότητας καθώς και την υποστήριξη της υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Η προμήθεια που ανέρχεται στα 190.000 ευρώ θα πραγματοποιηθεί με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»,  με χρηματοδότηση 120.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και 70.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, δήλωσε σχετικά: «Μέλημά μας ήταν και θα είναι ο εκσυγχρονισμός του Δήμου ώστε να διατηρούμε την πόλη μας καθημερινά καθαρή και ασφαλή και να αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε κατάσταση. Κινούμενοι σε αυτή τη λογική εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, κατά ένα μεγάλο μέρος, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο “εργαλείο” που θα θωρακίσει τον Δήμο μας και θα βοηθήσει περαιτέρω στη χωριστή Διαλογή στην Πηγή των οργανικών (κλαδεμάτων) και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Βριλησσιωτών».

Σύμφωνα, με την απόφαση 46991/6-9-2018 του υπουργείου Εσωτερικών:

Αποφασίζουμε

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι, της παρακάτω Πράξης: «Προμήθεια ανοικτού φορτηγού με γερανό και αρπάγη του Δήμου Βριλησσίων συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βριλησσίων (Ν. Αττικής)».

Η χρηματοδότηση της ανωτέρω Πράξης επιμερίζεται ως ακολούθως:

ΠΔΕ Υπ. Εσωτερικών ΣΑΕ 055 2017ΣΕ05500010: 120.000,00 ευρώ

Ίδιοι πόροι Δήμου: 70.000,00 ευρώ

Σύνολο: 190.000,00 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet