Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2021 στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2021 στα Βριλήσσια

Ο Δήμος Βριλησσίων ξεκίνησε το πρόγραμμα ελέγχου-καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εφαρμογές θα γίνονται ανά εικοσαήμερο, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο και περιλαμβάνουν εργασίες προνυμφοκτονίας σε χώρους όπου υπάρχουν λιμνάζοντα και ρυπασμένα ύδατα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων, για τον περιορισμό της ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών.

Η εφαρμογή προνυμφοκτονίας στα φρεάτια των όμβριων υδάτων και λοιπών υδατοσυλλογών στην ευρύτερη περιοχή των Βριλησσίων πραγματοποιείται με ταμπλέτες σκευασμάτων βραδείας αποδέσμευσης και όπου απαιτείται, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι συνδυαστικά χρησιμοποιείται υψηλής πίεσης ψεκαστικό σύστημα.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι κύκλος εργασιών της προνυμφοκτονίας περιλαμβάνει:

  • Έλεγχο εστιών.
  • Καταγραφή της αφθονίας των προνυμφών.
  • Εφαρμογές προνυμφοκτόνων σκευασμάτων στις εστίες. 

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των κύκλων των εργασιών είναι 20 ημέρες και όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναφέρει η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων για να συμπληρώσει ότι «βασική παράμετρος για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet