Ξ. Μανιατογιάννης: Η σημερινή ημέρα διαμηνύει ότι πρέπει να νοιαζόμαστε αδιαλείπτως για τους ηλικιωμένους
Κοινωνία

Ξ. Μανιατογιάννης: Η σημερινή ημέρα διαμηνύει ότι πρέπει να νοιαζόμαστε αδιαλείπτως για τους ηλικιωμένους

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με τον Δήμο Βριλησσίων.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, με αφορμή τον εορτασμό, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με σεβασμό στους ανθρώπους που αποτελούν το στήριγμα για την ελληνική οικογένεια και κοινωνία, η σημερινή μέρα δεν αποτελεί συμβολική τιμή, αλλά υπενθύμιση ότι πρέπει να νοιαζόμαστε καθημερινά για αυτούς και πολύ περισσότερο τώρα που καλούμαστε να τους προστατεύσουμε λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Οι άνθρωποι μας δεν θα πρέπει να νιώθουν απομονωμένοι και μόνοι, αλλά να αισθάνονται ενεργοί και να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, όσο αυτό τους επιτρέπεται. Κύριο μέλημά μας αποτελεί τώρα η προστασία της υγείας τους και φροντίζουμε μέσω της επέκτασης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, «Μείνετε σπίτι, είμαστε δίπλα σας» να τους παρέχουμε ό,τι έχουν καθημερινά ανάγκη, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση της πανδημίας.

Με τις υπηρεσίες που λειτουργούν στα δημοτικά ιατρεία, τους παρέχουμε τη δυνατότητα συνταγογράφησης και αγοράς φαρμάκων, συμμετοχή στις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχολογικής υποστήριξης. Διευρύνουμε τις δυνατότητες της κοινωνικής μέριμνας και τους στηρίζουμε έμπρακτα. Είμαστε δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο και φροντίζουμε να παραμείνουν γεροί και δυνατοί, ώστε να συνεχίσουν να μας προσφέρουν με τη γνώση και τη σοφία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet