Οι αγωγές του Ελληνικού Δημοσίου στο επίκεντρο συνάντησης υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – δημάρχου Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι αγωγές του Ελληνικού Δημοσίου στο επίκεντρο συνάντησης υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – δημάρχου Βριλησσίων

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, και του ιδίου για το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε ακίνητα δημοτών και κατοίκων του Δήμου Βριλησσίων.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που έλαβε χώρα, ο κ. Μανιατογιάννης με τη συνδρομή του νομικού συμβούλου του Δήμου, Δημήτρη Κούνα, επανέλαβε και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αίτημα του Δήμου Βριλησσίων για άμεση νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης για την οριστική επίλυση του ζητήματος των αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας τη σοβαρή αναστάτωση που δικαιολογημένα έχει προκληθεί σε εκατοντάδες δημότες και κατοίκους της πόλης των Βριλησσίων από τις δικαστικές αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο Δήμος κατά το προγενέστερο χρονικό διάστημα, με τη σύνταξη και υποβολή πρότασης νομοθετικής παρέμβασης στην απελθούσα κυβέρνηση, καθώς και για τη σαφή βούληση της δημοτικής Αρχής να παραμείνει στο πλευρό των θιγομένων ιδιοκτητών της πόλης, διεκδικώντας με κάθε μέσο άμεση και οριστική λύση.

Ο κ. υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για το ζήτημα που έχει ανακύψει και διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Βριλησσίων ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση και επεξεργάζεται ήδη συλλογικά την κατάλληλη λύση, τόσο σε προσωρινό όσο και οριστικό επίπεδο, στο πλαίσιο συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία του Κτηματολογίου.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον κ. υπουργό για τη θετική του στάση, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet