Οι δράσεις και οι συνεργασίες του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι δράσεις και οι συνεργασίες του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βριλησσίων

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βριλησσίων υποστηρίζεται από τις προσφορές των πολιτών και σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στην πόλη, όσο και εκτός αυτής, ενεργώντας μέσα από ένα Πανελλαδικό δίκτυο Κοινωνικών Φαρμακείων, με σκοπό την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Εκτός της καθημερινής εξυπηρέτησης που παρέχει σε 183 άτομα, λειτούργησε υποστηρικτικά για να βοηθήσει τους ωφελούμενους και να στηρίξει και άλλα κοινωνικά φαρμακεία και δομές που έχουν ανάγκη σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, από το 2017 εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αττική» της Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και λειτουργεί παρέχοντας έναν φαρμακοποιό και μία κοινωνική λειτουργό μέσα από την ΑΜΚΕ «Φάρος».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βριλησσίων λειτουργεί από το 2016, επί της Λ. Πεντέλης 62 στον 1ο όροφο.

Συνεργασίες

Υπήρξε κινητικότητα με διαφορετικές δομές, είτε κοινωνικά φαρμακεία, είτε ιδρύματα, είτε συλλόγους και οργανισμούς της Περιφέρειας Αττικής, (Κ.Φ. Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Ίλιον, Ζωγράφου, Aμαρουσίου, Φυλής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέα, Γαλατσίου, Παλλήνης,  Αθηναίων, Μαραθώνα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Βύρωνα, Κηφισιά, Ταύρος, Μαρκόπουλο, Καισαριανής, Δάφνης, Πετρούπολη, Άγγιγμα ζωής στην Κηφισιά, PRAKSIS, τον Ελληνικό Βιβλικό Σύνδεσμο, Το Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης, το ίδρυμα Ο Καλός Σαμαρείτης, το ενοριακό φιλόπτωχο γηροκομείο Αγ. Σπυρίδωνα, την Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά, το ίδρυμα Περίθαλψης χρόνιων πασχόντων, το ΕΠΑΨΥ- Οικοτροφείο Πεντέλης, το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Μελισσίων, το σύλλογο Νοσηλεία, το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι», το ΔΟΜ Χαλανδρίου, την ψυχιατρική κλινική «Αθηνά», το ΕΠΑΨΥ-ξενώνας «ΘΕΤΙΣ», τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «ΝΗΦΙΜ», το ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ Ίδρυμα, τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Παιανία, το TACTHELLAS, τη δoμή ασυνόδευτων ανηλίκων Πεντέλης και την Εστία Κωνσταντινουπόλεως στην Παλαιά Φωκαία.

«Επίσης, μέσω της συνεργασίας με τη Givmed, προμηθεύσαμε με φάρμακα το Αγάπης Μέλαθρον στο Αίγιο, Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χανίων, άσυλο Ανιάτων Πατρών « Η Αγία Ευφροσύνη», τη μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων Κρεούζος Καλαμαριάς, το Κοινωνικό Φαρμακείο Λήμνου και Αγρινίου» αναφέρει ο Δήμος Βριλησσίων, ενώ προσθέτει ότι συνεχίζεται η συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, τους Γιατρούς του Κόσμου, Γιατρούς της Καρδιάς, Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Φάρμακα εστάλησαν, όπως υπενθυμίζει η διοίκηση, στον ΕΟΔΥ Οινόφυτων Βοιωτίας, στο Κέντρο φύλαξης μεταναστών Ριτσώνα Ευβοίας, στο νησί της Ανάφης και της Νάξου, αλλά και σε Κοινωνικά Φαρμακεία διαφορετικών Δήμων της Θεσσαλονίκης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βριλησσίων στάθηκε αρωγός στους πληγέντες μετά τις καταστροφές σε Λίβανο, Καρδίτσα, Εύβοια και Κεφαλλονιά, παρέχοντας μεγάλο όγκο σκευασμάτων σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet