ΟΚΠΑΔΒ: Δομή συμβουλευτικής στα Δημοτικά και Κοινωνικά Ιατρεία
Κοινωνία

ΟΚΠΑΔΒ: Δομή συμβουλευτικής στα Δημοτικά και Κοινωνικά Ιατρεία

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας», ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), στα Δημοτικά και Κοινωνικά Ιατρεία (Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος) λειτουργεί δομή συμβουλευτικής ζεύγους – οικογένειας – γυναίκας, αλλά και ατομική συμβουλευτική κάθε ηλικίας.

Για ραντεβού επικοινωνήστε στον τηλ. αριθμό: 210 8045564.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, η 8η Μαρτίου συνιστά παγκόσμια ημέρα μνήμης των αγώνων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ημέρα – σύμβολο για την καταπολέμηση των παραβιάσεων και διακρίσεων που ακόμα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες διεθνώς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Η δε ανακοίνωση του ΟΚΠΑΔΒ συνεχίζει:

Στις μέρες μας καταδεικνύεται ακόμα η ανάγκη για διεκδίκηση ισότητας και ισονομίας, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανισότητες και προκλήσεις σε διάφορους τομείς:

  • Γυναίκες υπόκεινται σε έμφυλη βία, γυναικοκτονίες, παραβίαση αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, καταναγκαστικούς γάμους, εμπορία ανθρώπων, σεξουαλική παρενόχληση και μη ισότιμη συμμετοχή στην εργασία και την εκπαίδευση.
  • Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παραμένει πολύ υψηλό, ιδίως στις χώρες του Νότου, σε σχέση με το ποσοστό ανεργίας των ανδρών.
  • Οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο 40% λιγότερο από τους άνδρες σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
  • Η λεγόμενη «γυάλινη οροφή» εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς μόνον σε τέσσερις χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Φινλανδία και Σουηδία) το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών ανέρχεται σε τουλάχιστον 30%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet