Οργανώσεις ΚΝΕ στα Βριλήσσια: Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών
Κοινωνία

Οργανώσεις ΚΝΕ στα Βριλήσσια: Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Βριλήσσια «χαιρετίζουν τους χιλιάδες μαθητές που τις τελευταίες μέρες κινητοποιούνται πολύμορφα κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την Εκπαίδευση, με κορύφωση τη μαχητική, μαθητική κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας, όπου και τα σχολεία της περιοχής μας συμμετείχαν μαζικά».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αυτό που «βγάζει στο δρόμο» τους μαθητές, είναι το γεγονός ότι «το σημερινό σχολείο λειτουργεί ως ένα σκληρό και ακριβό εξεταστικό κέντρο, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές  ανάγκες. Ένα σχολείο που βλέπει τους μαθητές σαν “κόστος”».

Εν συνεχεία, οι συντάκτες της ανακοίνωσης σημειώνουν:

  • «Εναντιώνομαστε στην ισοτίμηση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα κολέγια, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της Ν.Δ.
  • Καταγγέλλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, με θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου και καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από το νέο σχολικό έτος, παίρνοντας ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον “Νόμο Γαβρόγλου” του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Καταδικάζουμε τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και την προσπάθεια ποινικοποίησης που παρατηρείται από ορισμένους διευθυντές ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών και των γονιών τους. Τακτικές που αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός είναι το απαραίτητο εργαλείο για να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες επιλέγουν να παρέχουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και άλλων μεγάλων δυνάμεων, και για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα μειώνουν τις δαπάνες για το δημόσιο σχολείο».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τη νεολαία, τους γονείς και τους καθηγητές της περιοχής «να μην ανεχθούν και να καταδικάσουν αυτού του είδους τις πρακτικές».

«Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες και οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., ενάντια στη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ», τονίζουν οι οργανώσεις της ΚΝΕ και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

«Η μαχητικότητα, η αντοχή και η διεκδίκηση θα δυναμώνουν όσο περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή τους, οργανώνουν και συντονίζουν τον αγώνα τους, για να ενώσουν τις αγωνίες και τα όνειρά τους για ένα σχολείο και μια κοινωνία στο ύψος των αναγκών και των σύγχρονων δυνατοτήτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet