Ποια είναι τα «Παιδιά των Βριλησσίων» που βρίσκονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε
protothema.gr
Κοινωνία

Ποια είναι τα «Παιδιά των Βριλησσίων» που βρίσκονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε

«Παιδιά της γειτονιάς και συγκεκριμένα των Βριλησσίων», ενδέχεται να «κρύβονται» πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Ασφάλειας. Πρόκειται για νεαρούς «αχαρτογράφητους» μπαχαλάκηδες που σύμφωνα με τις αρχές πρωταγωνιστούν στο νέο κύμα ενεργειών του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπό την καθοδήγηση της «παλιάς γενιάς».

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν τους εμπρηστές που δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με άλλες πρόσφατες αντίστοιχες ενέργειες στην ίδια περιοχή, εξετάζοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδεχομένως έχει καταγράψει την πορεία και την δράση τους.

Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει ο γνωστός δημοσιογράφος, λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιουνίου και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια, μπροστά από την κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα προκλήθηκε ανάφλεξη στο σημείο με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες η πυλωτή της πολυκατοικίας. Οι έντρομοι ένοικοι κατάφεραν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και περισυνέλεξε τα υπολείμματα του μηχανισμού, ανάμεσα τους και ένα γκαζάκι το οποίο δεν εξερράγη. Τα ευρήματα έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προς εξέταση. Ταυτόχρονα οι αρχές έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας, που έχει αποτυπώσει τις κινήσεις των δραστών.

«Το δυστύχημα είναι ότι έχουμε τρομοκρατία. Δυστυχώς έχουμε τρομοκρατία στην Ελλάδα», σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «πάνω από 10 χρόνια είμαι στοχοποιημένος επειδή λέω τη γνώμη μου».

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι του δημοσιογράφου είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων. Σε μια από αυτές, τον Φεβρουάριο του 2020 μέλη του Ρουβίκωνα, είχαν εισβάλει στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας, όπου πέταξαν φέιγ βολάν και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους.

«Η επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος ‘Αρης Πορτοσάλτε είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ούτε ο ίδιος πρόκειται να καμφθεί, ούτε η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας θα πληγεί από τέτοιους τραμπουκισμούς», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταδικάζοντας την επίθεση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το οποίο «καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε. Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη δημοκρατία όπου ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του και να κρίνεται γι’ αυτές. Η ελευθερογνωμία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας».

Πηγή: thetoc.gr

Δήμαρχος Βριλησσίων: Η Ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται με γκαζάκια

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη επίθεση ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε στα Βριλήσσια. Η Ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται με γκαζάκια και κάθε μορφή βίας αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία.  Σε μια κοινωνία πολιτισμού και προόδου ανάλογες ενέργειες είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν θέση». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet