Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της δράσης του Δήμου Βριλησσίων «Βιωματικά Εργαστήρια»
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της δράσης του Δήμου Βριλησσίων «Βιωματικά Εργαστήρια»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 η 2η συνάντηση της δράσης υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιωματικά Εργαστήρια» που πραγματοποιεί το Hellenic Youth Participation (HYP) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στα αγγλικά, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον των εφήβων το οποίο προκύπτει μέσα από τις τοποθετήσεις τους για διάφορα θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής, δημοκρατικής και αλληλέγγυας ευαισθησίας.

Διαπιστώθηκε υψηλό επίπεδο τόσο του χειρισμού της αγγλικής γλώσσας όσο και των απόψεων τις οποίες εξέφρασαν οι έφηβοι και νέοι των Βριλησσίων, από το κλιμάκιο των Ευρωπαίων εκπαιδευτών, πάνω σε θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο εθελοντισμός, το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα, ο διαπολιτισμικός διάλογος – επικοινωνία, η συμμετοχικότητα, η ιδιότητα του πολίτη και οι δημοκρατικές αξίες.

Τα «Βιωματικά Εργαστήρια» υλοποιούνται από ομάδα εθελοντών του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps (ESC), υπό τον συντονισμό υπευθύνου του HYP.

Η συχνότητα των εργαστηρίων είναι δύο φορές τον μήνα, και διεξάγονται ημέρα Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11), στην αγγλική γλώσσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet