Πρασίνισε ο ποδηλατόδρομος της Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Πρασίνισε ο ποδηλατόδρομος της Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια

Σε μια δράση δενδροφύτευσης στον ποδηλατόδρομο της Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια ένωσαν τις δυνάμεις τους το νεοσύστατο Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η We4All.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεκάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, με χαμόγελο, μπόλικη θετική ενέργεια και τις τσάπες ανά χείρας φύτεψαν συνολικά 63 δενδρύλλια στα παρτέρια, ομορφαίνοντας έτσι έναν κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Στην δράση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετείχε ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς στα Βριλήσσια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 510 νέες φυτεύσεις, ενώ ο μεγάλος όγκος των νέων φυτεύσεων θα ξεκινήσει από το προσεχές φθινόπωρο μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε: «Είναι υποχρέωση μας να δράσουμε άμεσα για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν βιώσιμο πλανήτη. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη πολιτισμού για μια κοινωνία και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια αφετηρία για δράση. Ως Δήμος φροντίζουμε καθημερινά για την προστασία και την ενίσχυση του αστικού και περιαστικού μας πρασίνου, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων μας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μας, τη στήριξη και προώθηση του εθελοντισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους συμπολίτες μας. Συλλογικά και ατομικά φροντίζουμε το περιβάλλον στο σπίτι μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη χώρα μας και τελικά στον πλανήτη μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet