Πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης φροντιστών ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης φροντιστών ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ξεκινάει το πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία,το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φροντιστών.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκινά την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και θα διεξαχθεί από τις 18:00 έως τις 19:00.

Ο κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιείται στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Πνευματικού Κέντρου (Κισσάβου 11), με σκοπό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών, αλλά και να στηρίξει τους φροντιστές ψυχολογικά, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση, με διαλείμματα για καφέ.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές (ή συγγενείς) έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας με διαφορετική θεματολογία σε κάθε συνάντηση, όπως προβλήματα συμπεριφοράς των ασθενών, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, τρόπους μείωσης της επιβάρυνσης του φροντιστή, φροντίδα του ασθενή κ.ά.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά, αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωσή τους για τη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 8045564.

Υπεύθυνοι οργάνωσης:

  • Μιχάλης Μούγιας, υπεύθυνος Ψυχογηριατρικής Εταιρείας, ψυχίατρος.
  • Γιώτα Σορανίδου, ψυχολόγος ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων.
  • Μαριάννα Λουλέ, ψυχολόγος ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet