Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Βριλησσίων για τον χαμό του Σάμη Γαβριηλίδη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Βριλησσίων για τον χαμό του Σάμη Γαβριηλίδη

«Η είδηση για την απώλεια του αγαπητού συνδημότη Σάμη Γαβριηλίδη σκόρπισε θλίψη τόσο στον πνευματικό κόσμο της χώρας όσο και στην πόλη μας» αναφέρει ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια ενός ανθρώπου των γραμμάτων.

Ο δήμαρχος μιλά για «δυσαναπλήρωτο κενό για τον Πολιτισμό και τις εκδόσεις που πάντα υπηρετούσε με αγάπη και σεβασμό. Πνεύμα ελεύθερο και ακούραστο με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη της τέχνης της συγγραφής και της διδακτικής ιστορικής μνήμης».

«Χαρακτηρίζομαι όμηρος δεύτερης γενιάς, αλλά δεν ξέρω γιατί» έλεγε ο Σ. Γαβριηλίδης, για το γεγονός ότι η μητέρα του υπήρξε κρατούμενη από τη ναζιστική μηχανή στο Άουσβιτς. Πίστευε και επένδυσε όλη του τη ζωή στη δύναμη της γνώσης, μετατρέποντάς την σε «όπλο» ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Με τις εκδόσεις «Πλέθρον» το 1977 και μετέπειτα το 1988 με τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους των γραμμάτων για 40 και πλέον χρόνια.

Σάμη έφυγες για το στέκι των Αθανάτων, έχοντας κατορθώσει να αφήσεις πίσω σου έναν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης που θα «φωτίζει» για πάντα.

Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η δημοτική αρχή Βριλησσίων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάμη Γαβριηλίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet