Συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων
Κοινωνία

Συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων

Συνάντηση της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11, ισόγειο).

Το θέμα της συνάντησης θα είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός εφήβων και εισηγητής ο ειδικός εκπαιδευτικός – συγγραφέας, σύμβουλος /ψυχοθεραπευτής Νίκος Τομαράς

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια συμβουλευτική διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και έχει ως στόχο να βοηθήσει τον έφηβο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό του και να επιλέξει την κατάλληλη για εκείνον σπουδαστική και μετέπειτα, επαγγελματική κατεύθυνση. Όσοι επιλέγουν τις υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού διερευνούν σε βάθος τα χαρακτηριστικά του εαυτού τους και τις ικανότητές τους. Η εις βάθος γνώση του εαυτού, σε συνδυασμό με τη γνώση του εξωτερικού περιβάλλοντος, καθιστούν τον έφηβο ικανό να λάβει τις πλέον ορθές αποφάσεις αναφορικά με τη σταδιοδρομία του.

Ο κ. Τομαράς θα παρουσιάσει τα εργαλεία (τεστ και ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται και στοχεύουν στη διερεύνηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και των ικανοτήτων του εφήβου. Θα αναλύσει το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης όπως διαμορφώνεται σήμερα και θα εξηγήσει πώς, με τη βοήθεια των ψυχομετρικών εργαλείων των Σειρών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας EvCareer της Evalion, στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (έφηβους / μαθητές 14 έως 18 ετών) οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την επιλογή της κατάλληλης μεταλυκειακής εκπαίδευσης και τη συμβουλευτική καριέρας σε φοιτητές, ανέργους και άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet