Συνεχίζονται τα βιωματικά εργαστήρια για εφήβους και νέους στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Συνεχίζονται τα βιωματικά εργαστήρια για εφήβους και νέους στα Βριλήσσια

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, με την Hellenic Youth Participation που αφορά του νέους ηλικίας 13-18 ετών.

Το 2019 οι νέοι μας σχεδίασαν και υλοποίησαν μερικά απίστευτα workshops βασισμένα στη βιωματική μάθηση μαζί με τους ξένους εκπαιδευτές από Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία. Θέλοντας να συνεχίσουμε το 2020 αυτή τη δημιουργική ομάδα η οποία διαμορφώθηκε πέρσι, ο Δήμος προσκαλεί ξανά νέους 13-18 χρονών στις συναντήσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα κάθε δύο Σάββατα τον μήνα στον Δήμο Βριλησσίων.

Βασικός στόχος της δράσης αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οι θεματικές στις οποίες εστιάζει η δράση είναι η συμμετοχικότητα, η ενσυναίσθηση, ο διαπολιτισμικός διάλογος, οι δημοκρατικές αξίες, η αλληλεγγύη, η Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Οι επόμενες συναντήσεις θα βασιστούν σε ποικίλα θέματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική συμπερίληψη και η ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Οι συναντήσεις για φέτος ξεκινούν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και γι΄ αυτή τη φορά μόνο η συνάντηση θα διεξαχθεί από τις 13:30 έως τις 15:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων «αίθουσα Νέστωρ» (Κισσάβου 11, Βριλήσσια, ισόγειο).

Δηλώσεις συμμετοχής καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6135611.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet