Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Αντεργατική συμπεριφορά από την πρόεδρο του ΟΚΠΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Αντεργατική συμπεριφορά από την πρόεδρο του ΟΚΠΑ

Για «αντεργατική συμπεριφορά» καταγγέλλει την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) Δήμου Βριλησσίων ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

Καταγγέλλουμε την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ για την αντεργατική συμπεριφορά της απέναντι σε εργαζόμενους που αρνούνται να είναι πειθήνια όργανά της.

Τελευταίο περιστατικό είναι η επιστολή που έστειλε σε εργαζόμενη των Παιδικών Σταθμών. Μια επιστολή όπου στην ουσία της «υπενθυμίζει» ότι σε όποιον δεν είναι «υπάκουος» θα επιβάλλει κυρώσεις.

Ως Σύλλογος έχουμε καταγγείλει αρκετές φορές την απαράδεκτη, αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά της προέδρου και άλλες τόσες έχουμε διαμαρτυρηθεί στη διοίκηση. Όμως φαίνεται ότι η έντονη επιθυμία για «άγρα ψήφων» και για το «θεαθήναι» είναι πιο ισχυρή από το αυτονόητο, δηλαδή, τον σεβασμό στη διατύπωση άποψης από τον εργαζόμενο, έστω κι αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με τη δική της. Με άλλα λόγια προσπαθεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου».

Πώς αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχείς επιθέσεις που κάνει στη συνάδελφο των Παιδικών Σταθμών και όχι μόνο σε αυτή, από τότε που έχει αναλάβει τη διοίκηση του ΟΚΠΑ, προσπαθώντας κάθε φορά εσκεμμένα να της χρεώνει «λάθη», παραλείψεις για ό,τι στραβό συμβαίνει στους Παιδικούς Σταθμούς. Παρόμοια συμπεριφορά έχει και σε άλλους συναδέλφους κάθε φορά που «τολμούν» να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε, επισείοντας κάθε φορά την απειλή της υπηρεσιακής αναφοράς ή τους μετακινεί με το «έτσι θέλω» από παιδικό σταθμό σε παιδικό σταθμό.

Άραγε αγνοεί το πόσες εργατοώρες απλήρωτες δίνουν από τη ζωή τους αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύοντας ακόμη και στο σπίτι τους σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;

Σοβαρή ευθύνη φέρει και η διοίκηση του Δήμου που στην ουσία όχι μόνο ανέχεται την αντεργατική της συμπεριφορά, αλλά συμφωνεί μ΄ αυτή, αφού επανειλημμένα έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο για το θέμα αυτό, αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η εμμονική, απαξιωτική και αντεργατική συμπεριφορά της προέδρου που στοχοποιεί όσους εργαζόμενους δεν συμφωνούν μαζί της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet