Σύσταση του Δήμου Βριλησσίων προς ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους
Κοινωνία

Σύσταση του Δήμου Βριλησσίων προς ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Η διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον νόμο (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4/2012/ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012), «οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οφείλουν να επιλαμβάνονται για την καθαριότητα αυτών».

Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει αποστείλει πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους. Παρά τη θετική ανταπόκριση αρκετών ιδιοκτητών οικοπέδων, απαιτείται η άμεση συμμόρφωση και εκείνων που δεν το έχουν πράξει ως τώρα, σημειώνει ο Δήμος.

Όπως τονίζει, οι εκτάσεις που πρέπει καθαρίζονται κάθε χρόνο από τα αγριόχορτα είναι εκατοντάδες στρέμματα. Για τον λόγο αυτό, από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων δίνονται προτεραιότητες από τα πιο επικίνδυνα σημεία, που είναι τα δάση και οι εφαπτόμενες στα ρέματα εκτάσεις και εν συνεχεία σε οικόπεδα και αδόμητους χώρους εντός του αστικού ιστού, ανάλογα με την περίπτωση και με τη λήψη του μέτρου της χρέωσης των ιδιοκτητών που τα αφήνουν ακαθάριστα.

Συγκεκριμένα, οι απαιτούμενοι καθαρισμοί γίνονται με προτεραιότητα στο Δάσος Θεοκλήτου, στα ρέματα Χαλανδρίου και Βριλησσού, στα περιμετρικά τμήματα των οδών που εφάπτονται των δασικών εκτάσεων, μέρος της περιοχής Κρασσά, στα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, στα αλσύλλια με δασικό χαρακτήρα του Δήμου, σε περιοχές της πρώην Ναυτικής Βάσης, στα αδόμητα οικόπεδα του Δήμου ξένης ιδιοκτησίας, στα πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, στις λεκάνες των δέντρων, στα ρείθρα των οδών και αλλού.

Ο Δήμος Βριλησσίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες οικοπέδων να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον, όπως σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet