Τα παιδιά των Βριλησσίων κατασκηνώνουν στη Γαλλία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα παιδιά των Βριλησσίων κατασκηνώνουν στη Γαλλία

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας και το Secours Popoulaire Francais, προγραμματίζουν για 4η συνεχή χρονιά δωρεάν παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα στη Γαλλία.

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τα παιδιά των Βριλησσιωτών θα συμμετάσχουν, εκ μέρους της  Ελλάδας, ως πρεσβευτές της πόλης μας και θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με συνομήλικούς τους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα φιλοξενούνται την ίδια χρονική περίοδο στη Γαλλία, μέσω του ίδιου προγράμματος.

Η μετακίνηση και η φιλοξενία των παιδιών γίνεται με αυστηρούς κανόνες ασφάλειας, από εκπαιδευμένο προσωπικό και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις περιόδους, μεταξύ των ημερομηνιών 12/8/2019 έως 26/8/2019 και συγκεκριμένα:

  • Η πρώτη περίοδος θα πραγματοποιηθεί στο Χωριό των παιδιών «Φίλοι του Κόσμου» στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Ardèche – Centre de Meyras. (αφορά τις ηλικίες 8-10 ετών).
  • Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος θα πραγματοποιηθεί στο Χωριό των παιδιών «Φίλοι του Κόσμου» στη Γαλλία, στην περιοχή στο Val de Marne. (αφορά τις ηλικίες 8-10 ετών).
  • Η τρίτη και τελευταία περίοδος θα πραγματοποιηθεί στο Χωριό των παιδιών «Φίλοι του Κόσμου» στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Occitanie (αφορά τις ηλικίες 12-14 ετών).

Για τις ακριβείς ημερομηνίες της εκάστοτε χρονικής περιόδου θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου.

Τα παιδιά που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να είναι ηλικίας 8-12 ετών και 12-14 ετών, με αίτηση των γονέων που θα καταθέσουν  στον ΟΚΠΑΔΒ. Μαζί με την αίτηση οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • Για παιδιά κάτω των 12 ετών φωτοτυπία διαβατηρίου.
  • Για παιδιά άνω των 12 ετών φωτοτυπία ταυτότητας, εφόσον υπάρχει, αλλιώς φωτοτυπία διαβατηρίου.

Η κατάθεση αιτήσεων μπορεί να γίνει το αργότερο έως την Παρασκευή 28/6/2019, το πρωί στις 10.00.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6135611 (κ. Μποζάς Ηλίας – κ. Σκούρα Αγγελική – κ. Μελετάκου Αντωνία).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet