«Το πεζοδρόμιο της οδού Αθ. Διάκου στα Άνω Βριλήσσια επιεικώς ακατάλληλο για διέλευση» καταγγέλλει δημότης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Το πεζοδρόμιο της οδού Αθ. Διάκου στα Άνω Βριλήσσια επιεικώς ακατάλληλο για διέλευση» καταγγέλλει δημότης

Στο ιστολόγιο της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη δημοσιεύεται επιστολή του δημότη Βριλησσίων Γιώργοου Ντάλα προς τον δήμαρχο της πόλης, Ξένο Μανιατογιάννη, αναφορικά με την επικινδυνότητα της διέλευσης από πεζοδρόμιο στα Άνω Βριλήσσια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αθ. Διάκου, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά τους προσερχόμενους στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ειδικότερα, ο κ. Ντάλας αναφέρει στην επιστολή του:

Αξιότιμε κ. δήμαρχε,

Με το παρόν θα ήθελα να σας θέσω το ζήτημα του πεζοδρομίου της οδού Αθανασίου Διάκου στο Ο.Τ. 27-28 στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων.

Tο πεζοδρόμιο αυτό εξυπηρετεί την είσοδο τριών σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα του Β’ Παιδικού Σταθμού Βριλησσίων (προσωρινά εκτός λειτουργίας) του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων και δευτερεύουσας εισόδου του 2ου Δημοτικού Βριλησσίων, καθώς και την είσοδο ΑμεΑ του ΚΕΠ Βριλησσίων (παραρτήματος).

Επισυνάπτω σχετικά και πρόχειρο συνοδευτικό διάγραμμα με φωτογραφική τεκμηρίωση.

Σε καθημερινή βάση μεγάλος αριθμός μαθητών και των συνοδών τους, ταλαιπωρούνται, λόγω της ακαταλληλότητας του πεζοδρομίου, καθώς αναγκάζονται να κατέρχονται του πεζοδρομίου και να χρησιμοποιούν τον δρόμο, σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλά σημεία το πεζοδρόμιο δεν είναι προσβάσιμο, λόγω του μικρού πλάτους του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μικρό πλάτος του καταλαμβάνεται από δέντρα, στύλους δικτύων κοινής ωφέλειας, κάδους απορριμμάτων, καθώς και διάφορες άλλες τεχνικές κατασκευές, με συνέπεια να μην μπορεί, επί της ουσίας, να χρησιμοποιηθεί.

Η κλίση δρόμου και πεζοδρομίου καθώς και το ύψος του ρείθρου στη συμβολή με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για τους πεζούς και υπάρχουν σημεία με κατεστραμμένες πλάκες.

Για την είσοδο-έξοδό τους από και προς το ΚΕΠ τα ΑμεΑ αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο, καθώς και από τις δύο πλευρές το πεζοδρόμιο δεν είναι προσβάσιμο.

Γενικά, πέραν του συγκεκριμένου σημείου, στο οποίο βρίσκονται σχολικές μονάδες, αλλά και το παράρτημα του ΚΕΠ Βριλησσίων, θα ήθελα να επισημάνω ότι το σύνολο των πεζοδρομίων στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων (με μοναδική εξαίρεση την πρόσφατη διαμόρφωση σε τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου) δεν είναι κατάλληλα για χρήση από τους πεζούς και χρησιμεύουν μόνο ως παρτέρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet