Ψήφισμα «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων» για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Κοινωνία

Ψήφισμα «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων» για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων», θέλοντας να συμβάλλει «στο δυνάμωμα της μάχης ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής  κατοικίας και στη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες», καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αναφέρει στο ψήφισμα που προτείνει, «κυβέρνηση, τραπεζίτες και Ε.Ε. στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα για την οριστική λήξη της όποιας δικαστικής προστασίας έχει απομείνει και για την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας, ανοίγοντας τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, καθώς το υπάρχον μεταβατικό καθεστώς ολοκληρώνεται στο τέλος Απρίλη 2020».

Και το ψήφισμα της παράταξης συνεχίζει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις αχόρταγες και εκβιαστικές ορέξεις τραπεζικών ομίλων και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας σε άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.

Πιο συγκεκριμένα ζητά:

  • Πλήρη διαγραφή των τόκων και κάθε ποσού που έχει προκύψει από κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό.
  • Προστασία της πρώτης κύριας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 50.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς επίσης για τη δευτερεύουσα κατοικία, αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, για νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Με δεδομένα τα παραπάνω, προβλέπεται η αναστολή των οφειλών για τους ανέργους, για όσον καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Για τις οφειλές των ΕΒΕ, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (επαγγελματικά δάνεια) και εφόσον διατηρούν την επιχείρησή τους, προβλέπεται μείωση, σε ποσοστό 30% και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Κατάργηση των μέτρων καταστολής και του περίφημου «ιδιώνυμου» καταστολής των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης – τραπεζών – επιχειρηματικών ομίλων. Παύση οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλου αναγκαστικού μέτρου από τις τράπεζες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet