3η Διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου την Κυριακή 20 Μαΐου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

3η Διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου την Κυριακή 20 Μαΐου

Το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιείται η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, η οποία διοργανώνεται από τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και τον Δήμο Βριλησσίων.

3η Διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9:00 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν τρεις ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο).

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (σχεδόν δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 π.μ. στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της στα Βριλήσσια. Η λεωφορειακή γραμμή 451 ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας στις 12:30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό, διανέμοντας συσκευασμένο φυσικό λίπασμα από το πρωτοπόρο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των οργανικών του (www.fisikolipasma.gr), καθώς και με ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

Μεταφορά:

Λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά θα παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων (στη συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως) στις 8:00 π.μ. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων: Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη, Βριλήσσια, τηλ. 210 8101510, από τις 9:00 έως τις 15:00 καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής.

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό)

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 15μελής ομάδα αρχηγών με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ και όχημα του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται σε επιφυλακή, σταθμευμένο στο μέσον της διαδρομής.

Η δράση υλοποιείται με την αρωγή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) και με τη συμμετοχή αθηναϊκών και περιφερειακών φυσιολατρικών κινήσεων και ορειβατικών συλλόγων.

Την 3η Πεζοπορική Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στηρίζουν η Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (Βόρειος Τομέας) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αργυρούπολης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet