Εκπροσώπηση Δήμου Βριλησσίων σε ευρωπαϊκή ημερίδα διαχείρισης απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Εκπροσώπηση Δήμου Βριλησσίων σε ευρωπαϊκή ημερίδα διαχείρισης απορριμμάτων

Στις εργασίες της ημερίδας για τη διαχείριση αποβλήτων με τίτλο «Municipal waste management and waste prevention» που διεξήχθη στις Βρυξέλλες την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (Committee of the Regions) και είχε θέμα την Πρόληψη – Επαναχρησιμοποίηση – Διαλογή στην πηγή (ΔσΠ) και την Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε την ανάγκη αποκέντρωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων με χωριστή διαλογή στην πηγή σε όλους τους Δήμους της χώρας μας και της Ευρώπης, αντί των αναχρονιστικών πρακτικών ταφής και καύσης. Επίσης, επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας και η αρμόζουσα πολιτική βούληση για την υπέρβαση των εμποδίων που θέτουν παραδοσιακοί οικονομικοί δρώντες στην αξιοποίηση των νέων μοντέλων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή στη χώρα μας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνση της διοίκησης του Δήμου: «Ο Δήμος Βριλησσίων είναι πρωτοπόρος πανελλαδικά στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση με χωριστή συλλογή των απορριμμάτων στην πηγή και ο μοναδικός Δήμος που διαθέτει ολοκληρωμένο ρεύμα καφέ κάδου συλλογής οργανικών (μαγειρεμένων και αμαγείρευτων) κοντά σε κάθε νοικοκυριό.  Μια εφαρμοζόμενη πολιτική που σημαίνει μείωση στα δημοτικά τέλη (επιπλέον 5% για το 2018) και ενεργό συμβολή στην τόνωση της εργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στον τόπο μας».

Ο Δήμος ευχαριστεί τις Βριλησσιώτισσες και τους Βριλησσιώτες για τη συμβολή τους στη συνεχή πρόοδο των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και τους καλεί για ακόμα εντονότερη στήριξη των χωριστών ρευμάτων συλλογής απορριμμάτων, του καφέ κάδου κομποστοποίησης των οργανικών και των άλλων χρωματικά διαχωρισμένων ανά υλικό κάδων ανακύκλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet