Τα πρώτα δοχεία χωριστής διαλογής απορριμμάτων στους εξωτερικούς δημοτικούς χώρους των Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Τα πρώτα δοχεία χωριστής διαλογής απορριμμάτων στους εξωτερικούς δημοτικούς χώρους των Βριλησσίων

Σε συνέχεια της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Βριλησσίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων με Διαλογή στην Πηγή, ο Δήμος τοποθετεί τα πρώτα δοχεία χωριστής διαλογής απορριμμάτων στους δημοτικούς χώρους συνάθροισης πολιτών.

Η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων επισημαίνει σχετικά:

Η μετάβαση στην ανακύκλωση στην πηγή και σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους ολοκληρώνει μια περίοδο ριζικής αλλαγής στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Τα δοχεία (εξωτερικοί κάδοι) χωριστής συλλογής τοποθετούνται στον χώρο σε συστάδες τριών ρευμάτων υποδοχής απορριμμάτων για χαρτί/χαρτόνι (κίτρινο), για γενικά ανακυκλώσιμα (μπλε) και για σύμμεικτα (πράσινο).

Πιστεύουμε ότι, μετά από χρόνια σκληρής υπηρεσιακής δουλειάς και συμμετοχής του πολίτη στα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων κι ιδιαίτερα ύστερα από τις κατά διαστήματα επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία των Βριλησσίων, μαθητές και γονείς και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να συμμετέχουμε ενεργά και σε αυτό το νέο βήμα. Τα νέα δοχεία διαχωρισμού απορριμμάτων, με σκοπό την ανακύκλωσή τους, έχουν ήδη τοποθετηθεί στα πρώτα σημεία εφαρμογής (πλατεία Αναλήψεως, πλατεία Ελευθερίας, πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» – πρώην ΤΥΠΕΤ, Πνευματικό Κέντρο) και συνεχίζεται η τοποθέτησή τους και στους άλλους δημοτικούς και εν γένει εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Η Καθαριότητα και η Διαλογή στην Πηγή των απορριμμάτων είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet