Το μήνυμα για έναν πλανήτη με λιγότερα πλαστικά έστειλαν οι μαθητές στα Βριλήσσια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το μήνυμα για έναν πλανήτη με λιγότερα πλαστικά έστειλαν οι μαθητές στα Βριλήσσια

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από ΄όλα τα σχολεία των Βριλησσίων υποδέχτηκε ο δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», για τη δράση Zero Hero – «Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών».

Οι μαθητές έφεραν μαζί τους πλαστικά μπουκάλια, τα οποία έριξαν στο μεγάλο ψάρι της Zero Hero, στέλνοντας μήνυμα για έναν πλανήτη με λιγότερα πλαστικά απορρίμματα.

Ο κ. Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία Zero Hero, δήλωσε: «Ο Δήμος Βριλησσίων πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στη δράση Zero Hero – “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”. Δράση που εμπνέει μικρούς και μεγάλους ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

Αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Μέσα από καινοτόμες δράσεις ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τα σχολεία και τους μαθητές μας, επιτυγχάνουμε την έμπρακτη ενημέρωση των δημοτών και κάνουμε τη διαφορά ως κοινωνία προς έναν zero waste Δήμο Βριλησσίων».

Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση με τη βοήθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Keep Sea Blue, που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Ο αρμόδιος Αατιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, τόνισε τη σημαντικότητα ανάλογων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και πρόσθεσε: «Η συμβολή των δημοτών και του Δήμου μας στη μείωση των αποβλήτων πλαστικού θέλουμε να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο ρεύμα απορριμμάτων. Θέλουμε να οδηγήσει στη μείωση χρήσης και στην αύξηση της ανακύκλωσης του πλαστικού. Τα απορρίμματα πλαστικού είναι ακόμα πιο ζημιογόνα για μια μεσογειακή χώρα με ακτογραμμές από τις μεγαλύτερες παγκόσμια, και για μια χώρα που βασίζει πολλά για την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξή της στο υπέροχο θαλάσσιο περιβάλλον της και στην γαλάζια οικονομία της».

Το εντυπωσιακό ψάρι της πρωτοβουλίας Zero Hero θα βρίσκεται στην πόλη έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet