Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον Δήμο Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον Δήμο Βριλησσίων

Για τέταρτη συνεχή χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών ορίων του ο Δήμος Βριλησσίων.

Η μέθοδος καταπολέμησης που εφαρμόζεται παρουσιάζει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική συμβατότητα. Η αντιμετώπιση των εντόμων γίνεται σε υδάτινες επιφάνειες – εστίες αναπαραγωγής με κατάλληλα σκευάσματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ψεκασμοί γίνονται σε όλον τον Δήμο Βριλησσίων.

Σε περιοχές, όμως, όπου έχουν εντοπιστεί αυξημένοι πληθυσμοί εντόμων, όπως στην παράπλευρη Αττική οδό και τις καθέτους Θερμοπυλών – Βερνάρδου – Μαραθώνος – Σαλαμίνος, στο ΤΥΠΕΤ, στην παραρεμάτιο, στη Ναυτική Βάση, στην Έδραση, στον χώρο Μητροπούλου – Κισσάβου – Καλλιανίου. Γίνεται προσπάθεια οι ψεκασμοί να πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα (λόγω της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου) και όπου χρειαστεί ανάλογα με την αύξηση του πληθυσμού του εντόμου ακόμα συντομότερα.

Παράλληλα, όμως, για την πρόληψη της αναπαραγωγής των κουνουπιών (που γίνεται σε στάσιμα νερά, πιατάκια γλαστρών, σιφώνια και φρεάτια σπιτιών, παραμένουσα υγρασία στους κήπους, κ.λπ.), ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών, και τους καλεί να βοηθήσουν όλοι, απομακρύνοντας τα νερά μέσα από τους χώρους και τους κήπους των σπιτιών μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet