Εκπροσώπηση Δήμου Βριλησσίων στη συνάντηση εργασία για το LIFE-PAYT
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Εκπροσώπηση Δήμου Βριλησσίων στη συνάντηση εργασία για το LIFE-PAYT

Στις εργασίες ενημέρωσης και συντονισμού των δράσεων 5 ευρωπαϊκών πόλεων και 3 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016 στο δημαρχείο της Λισαβόνας, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων LIFE – Pay As You Throw (PAYT), παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Κ. Βαφειάδης και Αλέξης Μαυραγάνης, αντίστοιχα.

Κατά το διήμερο των εργασιών, που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, συμμετείχαν πέραν του Δήμου Βριλησσίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως επιστημονικού συμβούλου του, οι Δήμοι Λισαβόνας, Αβέιρο, Κοντέισα  Νόβα από την Πορτογαλία και ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς επίσης και το πολυτεχνείο της Κοΐμπρα και το πανεπιστήμιο Αβέιρο.

Οι κοινές δράσεις εφαρμογής του προγράμματος στις αναφερόμενες ευρωπαϊκές πόλεις εντάσσονται στη φιλοσοφία σύνδεσης της χρέωσης για τα απορρίμματα των ιδιοκτησιών ανάλογα με την ποσότητά τους, κι ειδικότερα για τον Δήμο Βριλησσίων αφορούν αφ’ ενός σε πρόγραμμα ελέγχου του όγκου των απορριμμάτων, με σκοπό τη μείωσή τους και αφ’ ετέρου σε πιλοτική εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης, σε συνεργασία με πολίτες που θα δηλώσουν εθελοντικά το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη τού κατά 60% χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-PAYT, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών, το σύνολο του προϋπολογισμού υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τις δράσεις που αφορούν στον Δήμο Βριλησσίων έχουν προϋπολογιστεί να καλυφθούν με το ποσό των 245.370 ευρώ.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-PAYT, το οποίο ανοίγει τον δρόμο δικαιότερων χρεώσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και συμβάλλει στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων μείωσης του όγκου των απορριπτόμενων ποσοτήτων, μέσω της κομποστοποίησης των οργανικών αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet