«Κατακούτελα» από το Cine Δράση
Πολιτισμός

«Κατακούτελα» από το Cine Δράση

Η ταινία «Κατακούτελα» προβάλλεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 στις 21:00 στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Tαϋγέτου και Ξάνθης) από το Cine Δράση της Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Λίγα λόγια για την ταινία από το Cine Δράση

Η κωμωδία «Κατακούτελα» έχει πολλά ατού για να γίνει ένα αξιολάτρευτο και εκρηκτικά διασκεδαστικό φιλμ. Σκηνοθέτης της είναι ο Judd Apatow, ο άνθρωπος που θεωρείται εμπνευστής της νέας Αμερικανικής κωμωδίας και όλοι υποκλίνονται στο ταλέντο του. Σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια είναι η πληθωρική Amy Schumer, ανερχόμενη κωμικός που το καυστικό αυτοσαρκαστικό της χιούμορ, ο αιχμηρός της λόγος, η αντίθεσή της στην πολιτική ορθότητα, ο οξυδερκής φεμινισμός της όπως εκφράζονται από την τηλεοπτική σειρά της «Inside Amy Schumer», τη μετέτρεψαν το 2015, στο διασημότερο νέο κωμικό πρόσωπο στις ΗΠΑ. Ένα ιδιαίτερο ταλέντο που θίγει με αυτοβιογραφικές αναφορές θέματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την σεξουαλική ζωή, την οικογένεια.

Στους άλλους ρόλους συναντάμε κορυφαίους ηθοποιούς όπως η Brie Larson, η Tilda Swinton, ο Ezra Miller, η Mariza Tomei, ο Bill Hader. Ο LeBron James εμφανίζεται και αυτός σε έναν ρόλο-αποκάλυψη αποδεικνύοντας ότι εκτός από αστέρι του ΝΒΑ μπορεί να είναι και αστέρι της σάτιρας.

Αν και ο ελληνικός τίτλος «Κατακούκελα» είναι τουλάχιστον ανέμπνευστος και ατυχής, ως συνήθως, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον θεατή να απολαύσει με την καρδιά του αυτή τη γεμάτη ανατροπές ρομαντική κομεντί, όπου το ζητούμενο είναι ο απόλυτος έρωτας και η αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια για να θριαμβεύσει.

Ηρωίδα είναι η Έιμι μια 35άρα επιτυχημένη δημοσιογράφος που δουλεύει σε ανδρικό περιοδικό στη Νέα Υόρκη. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της με βάση την πεποίθηση ότι στον έρωτα δεν υπάρχει μονιμότητα, έχει ταυτίσει τις έννοιες μόνιμο και βαρετό. Οι σχέσεις της με το άλλο φύλλο είναι μια καταστροφή, ξεκινούν και τελειώνουν απότομα και διαρκούν ελάχιστα. Κυνική, απολαμβάνει το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και τρομάζει στη σκέψη οποιασδήποτε σταθερότητας. Ως εκ τούτου η ερωτική της ζωή εξελίσσεται σε μια πραγματική καταστροφή.

Μέχρι τη στιγμή που η υστερική και λάτρης του κίτρινου τύπου αρχισυντάκτρια της, την οποία υποδύεται απολαυστικά η μεταμορφωμένη Tilda Swinton, θα αναθέσει σε αυτήν που σιχαίνεται όλα τα σπορ, να γράψει το πορτρέτο του Άαρον, ενός κορυφαίου αθλίατρου της πόλης που ειδικεύεται στην αποκατάσταση μεγάλων αθλητών χρησιμοποιώντας επαναστατικές μεθόδους. Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, γιατί από αυτή τη δουλειά εξαρτάται η καριέρα της, η Έιμι πρώτα θα του πάρει συνέντευξη και στη συνέχεια θα κοιμηθεί μαζί του. Αυτός είναι ένας άνθρωπος σεμνός, γλυκός και οργανωμένος, θιασώτης των μόνιμων σχέσεων. Εκείνη θα τρομάξει μπροστά στη ρομαντική επιμονή του για σταθερότητα στη σχέση τους και την ανησυχητική διαπίστωση ότι έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται και θα το βάλει κυριολεκτικά στα πόδια. Στην προσπάθεια της να αποφύγει να παραδεχτεί την προφανή ανάγκη να ωριμάσει, επιτέλους και να δεσμευτεί συναισθηματικά, εγκαταλείποντας τις παιδιάστικες φιλοσοφίες και πρακτικές η νεαρή γυναίκα θα βρεθεί μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες και μαζί της θα παρασύρει όλους όσους κινούνται γύρω της στον επαγγελματικό ή οικογενειακό της κύκλο.

Η κωμωδία των Apatow – Schumer κινείται σε όλα τα επίπεδα μακριά από τα καθιερωμένα χολιγουντιανά στάνταρ. Η ηρωίδα δεν είναι μια δίμετρη σεμνή και μετρημένη καλλονή, αλλά μια στρουμπουλή χειμαρρώδης γυναίκα άτσαλη, επιθετική, βρομόστομη. Ο ήρωας του παραμυθιού είναι και αυτός με τη σειρά του, πανύψηλος αδέξιος, χωρίς προφανή ελκυστικά στοιχεία. Επιτυχημένος και έμπειρος επιστήμονας, άσχετος με τις συναισθηματικές θύελλες βρίσκεται πάντα στην ανάγκη να συμβουλευτεί τον πελάτη του, εγωπαθή μπασκετμπολίστα LeBron James που όμως του δίνει τρυφερές και ευαίσθητες συνταγές επιτυχίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια κορυφαία ομάδα δευτεραγωνιστών προκαλούν στο θεατή ταύτιση με τους ήρωες, τρυφερή συγκίνηση και πηγαίο γέλιο κατανόησης κι απελευθέρωσης. Η ταινία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφική καθώς ο χαρακτήρας της κεντρικής ηρωίδας και τα προβλήματά της είναι ανάλογα με εκείνα της ηθοποιού.

ΗΠΑ, 2015. Διάρκεια: 125 λεπτά. Σκηνοθεσία: Judd Apatow. Σενάριο: Amy Schumer. Πρωταγωνιστούν: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Tilda Swinton, Ezra Miller, LeBron James, Mariza Tomei.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet