«Ο αόρατος επισκέπτης» στο Cine Δράση Βριλησσίων
Πολιτισμός

«Ο αόρατος επισκέπτης» στο Cine Δράση Βριλησσίων

Η ταινία «Ο αόρατος επισκέπτης» προβάλλεται την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:15 στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια) από το Cine Δράση της Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Λίγα λόγια για την ταινία από το Cine Δράση

«Ο αόρατος επισκέπτης» είναι ένα σφιχτοδεμένο ψυχολογικό θρίλερ της ισπανικής κινηματογραφικής σχολής, γεμάτο ανομολόγητα κίνητρα, πειστικά ψέματα και επικίνδυνα παιχνίδια εξαπάτησης. Ένα καθηλωτικό φιλμ που προσφέρει στο θεατή δυνατές συγκινήσεις με το μυστήριο, την ιδιαίτερη δράση, τις συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις, την στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία και τους επιταχυνόμενους ρυθμούς αγωνίας και έντασης που το χαρακτηρίζουν.

Ο Αντριάν Ντόρια, είναι ένας νεαρός ανερχόμενος, αλαζόνας και επηρμένος επιχειρηματίας, με σημαντικές διασυνδέσεις σε κάθε βαθμίδα της εξουσίας (δικηγόρους, αστυνομικούς, εισαγγελείς κοκ), που του δίνουν την δυνατότητα να αλλοιώνει αστυνομικά αρχεία και έρευνες. Όταν με την ερωμένη του Λάουρα ακολουθήσουν τις οδηγίες ενός αγνώστου που απειλεί να αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους, θα βρεθούν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Εκεί ο Αντριάν θα δεχτεί αιφνίδια επίθεση. Θα ξυπνήσει τραυματισμένος δίπλα στο νεκρό σώμα της Λάουρα, χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί. Θα δηλώσει αθώος για τον φόνο, αλλά καθώς το δωμάτιο είναι κλειδωμένο από μέσα, και αδυνατεί να εξηγήσει πώς βρέθηκε εκεί ή να βρει άλλοθι, θα συλληφθεί, θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και θα αποφυλακιστεί με εγγύηση. Ο δικηγόρος του, ένας απατεώνας που πάντα βγάζει λάδι ανθρώπους του είδους του, τα βρίσκει σε αυτή την περίπτωση δύσκολα και του προτείνει μια συνάδελφό του κορυφαία σε παρόμοιες υποθέσεις. Οι δυο τους, δικηγόρος και κατηγορούμενος, διαθέτουν μόνον μία νύχτα, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου, ενάντια στον χρόνο και σε κάθε νόμο της λογικής, για να ανακεφαλαιώσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη και να οργανώσουν την υπεράσπισή του.

Μέσα από συνεχή flash-back ο Αντριάν της εξομολογείται τα γεγονότα. Ξεκινάει από την αρχή, όταν αυτός και η Λάουρα οδηγώντας στο δάσος κατά την επιστροφή από μια τελευταία τους ερωτική συνάντηση, θα τραυματίσουν θανάσιμα ένα νεαρό παιδί. Η μοιραία και πανούργα Λάουρα τον πείθει να αποκρύψουν το γεγονός και να εξαφανίσουν το πτώμα. Όπως πιστεύουν κανένας δεν τους έχει δει και μπορούν άνετα να συνεχίσουν τις ζωές τους σαν να μην συνέβη τίποτα. Άλλωστε κανένας τους δεν θέλει να ανταλλάξει τις ανέσεις και την πολυτέλεια του με τη ζωή σε ένα κελί. Μέσα από τις διηγήσεις του Αντριάν και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γονιών του νεαρού να βρουν το εξαφανισμένο παιδί τους, η έμπειρη δικηγόρος θα τον αναγκάσει να της αποκαλύψει αλήθειες, που δεν ομολογούσε και σκοτεινές λεπτομέρειες για την δική του συμμετοχή στο έγκλημα, που, ως εκείνη την στιγμή, επέμενε να αποδίδει στην ερωμένη του.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Oriol Paulo, που στο Cine Δράση έχουμε προβάλει την προηγούμενη ταινία του «Το σώμα» («El Cuerpo») στηριγμένος σε έναν άλυτο φαινομενικά γρίφο, στον οποίο προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία, φτιάχνει ένα φρέσκο αστυνομικό θρίλερ γεμάτο αινίγματα και ύποπτες συναλλαγές. Εξερευνά τα ανθρώπινα ένστικτα, το φόβο, την προδοσία, τις λανθασμένες αποφάσεις και τις συνέπειές τους. Γράφει ο ίδιος το αψεγάδιαστo και ευφυέστατο σενάριο. Η προσεγμένη δομή, η σύνθετη -αρχικά αργή, σταδιακά γρηγορότερη- ροή, ο έξυπνος χειρισμός των χαρακτήρων και η παραπλανητική σκηνοθεσία δεν επιτρέπουν να αποκαλυφθεί, μέχρι την τελευταία στιγμή, καμία λεπτομέρεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποκάλυψη της αλήθειας. Οι ερμηνείες από τους καταξιωμένους Jose Coronado, Ana Wagener και τον νεαρότερο Mario Casas στον ρόλο του Αντριάν είναι εξαιρετικά ρεαλιστικές. Η φωτογραφία σαγηνεύει, η μουσική επένδυση υπογραμμίζει τις σκηνές έντασης, εκπλήσσει με τον αγχωτικό της ρυθμό και παραπέμπει σε κλασσικές αστυνομικές ταινίες.

Ισπανία 2016. Διάρκεια: 106΄. Σενάριο- Σκηνοθεσία: Oriol Paulo. Πρωταγωνιστούν: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie, Francescα Orella, Paco Tous, David Selvas, Iñigo Gastesi, San Yélamos, Manel Dueso.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet