Παρουσίαση βιβλίου «Φως σε δράση» στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης»
Print Friendly, PDF & Email
Βιβλίο-Εικαστικά

Παρουσίαση βιβλίου «Φως σε δράση» στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης»

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει ομιλία με θέμα «Αυτογνωσία και κοινωνική δράση» από τον Ιωάννη Αυγουστάτο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Φως σε δράση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 18:30 στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (Μπακογιάννη & Πλαταιών, Βριλήσσια).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ακροατές. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύντομο βιογραφικό του Ιωάννη Αυγουστάτου:

Σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή (Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Διδάσκει από το 2.000 στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

Για 5 χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή «Ενδοσκοπήσεις», με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς και πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο. Είναι δημιουργός αρκετών εξειδικευμένων ιστοσελίδων και blogs, καθώς και πολλών θεματικών ομάδων σε κοινωνικά δίκτυα.

Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 καθιέρωσε μηνιαίες ανοιχτές συναντήσεις του «Φιλοσοφικού Καφενείου» στην Αθήνα, θεσμός που συνεχώς επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες, Καβάλα, Χαλκίδα) και στην Κύπρο. Το φθινόπωρο του 2018 ξεκίνησαν οι μηνιαίες προβολές αφυπνιστικών ταινιών με ακόλουθη συζήτηση, ανοιχτές στο κοινό. Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ιδρύσει το «Φως σε Δράση», μια Κίνηση, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση.

Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το Εγχειρίδιο του Πνευματικού Ακτιβιστή», από τις εκδόσεις Δρόμων, που αποτελεί έναν οδηγό για την ατομική ευημερία και τη συλλογική Ευτοπία. Συντονίζει εθελοντικά ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στον σύλλογο καρκινοπαθών ΚΕΦΙ. Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet