Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Cine Δράση στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Cine Δράση στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων με τίτλο «Βλέπουμε, συζητάμε, μαθαίνουμε από και για το Σινεμά», που διοργανώνει το Cine Δράση της δημοτικής κίνησης Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη,  αυτή τη φορά με θέμα τον «Μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο».

Ο πρώτος κύκλος για το ελληνικό σινεμά διήρκεσε 15 εβδομάδες, λόγω, όπως σημειώνει το Cine Δράση, του αμείωτου ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων.

Μετά τον Ingmar Bergman και τον Jacques Tati, είναι οι Michelangelo Antonioni και Federico Fellini οι σκηνοθέτες που το έργο τους θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 στην 4η συζήτηση για τον μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο που διοργανώνει το Cine Δράση.

Θα προβληθούν εκτενή αποσπάσματα, θα αναλυθούν από τον εισηγητή Παναγιώτη Δενδραμή και θα συζητηθούν ταινίες όπως οι: «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» (1975), «Η Έκλειψη» (1962) του Michelangelo Antonioni, «Ιουλιέττα των Πνευμάτων» (1965), «Λα Στράντα» (1954), «Νύχτες της Καμπίρια» (1957), «Αμαρκόρντ» (1973) και άλλες του νεορεαλιστή μαέστρου του ιταλικού κινηματογράφου Federico Fellini σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως ακριβώς γίνεται κάθε Δευτέρα.]

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο στέκι της «Δράσης» (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια).

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Παναγιώτης Δενδραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο φεστιβάλ Δράμας το 2009. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτή την περίοδο διδάσκει στη Σχολή Σταυράκου και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet