Γιάννης Πισιμίσης: Τα εξώδικα δεν απαλλάσσουν τον δήμαρχο Βριλησσίων από τις ευθύνες του
Κοινωνία

Γιάννης Πισιμίσης: Τα εξώδικα δεν απαλλάσσουν τον δήμαρχο Βριλησσίων από τις ευθύνες του

Έπειτα από τις τελευταίες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην πόλη, η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πισιμίση, επανέρχεται στο θέμα του απολογισμού των χειρισμών που έγιναν.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη αναφέρεται στα όσα έχει υποστηρίξει η δημοτική αρχή σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Όπως σημειώνει, ο Δήμος αναφέρεται στα «JCB που βγήκαν στους δρόμους, στους γερανούς και τις αρπάγες. Αναφέρει μάλιστα τις ενέργειες αυτές ως καθοριστικές για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας».

«Δεν αμφιβάλλουμε για τις ενέργειες αυτές» τονίζει η Νέα Πνοή, «ωστόσο, όλα όσα περιγράφονται στον απολογισμό της δημοτικής αρχής είναι τα απολύτως αυτονόητα που, ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν γίνει. Το μεγάλο ζήτημα που παραμένει είναι οι δράσεις πρόληψης. Εκεί η διοίκηση του κ. Μανιατογιάννη βρέθηκε απροετοίμαστη».

Και η ανακοίνωση της παράταξης συνεχίζει:

«Θα πει κανείς: “Μα το ίδιο συνέβη σε όλους τους Δήμους”. Η σκέψη αυτή, αν και εμπεριέχει μεγάλη δόση αλήθειας, αφ’ ενός δεν απαλλάσσει τη διοίκηση της πόλης μας από τις ευθύνες της και αφ’ ετέρου δεν ισχύει καθ’ ολοκληρίαν. Υπήρχαν περιπτώσεις Δήμων, όπως αυτή του Δήμου Παλλήνης, όπου δεν σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα, λόγω των προληπτικών ενεργειών της εκεί διοίκησης, όπως αναφέρει και σε σχετική συνέντευξή του ο δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης».

Στη συνέχεια η παράταξη του κ. Πισιμίση αναφέρεται σε αυτά που, κατ’ αυτήν, θα μπορούσαν να είχαν γίνει, ώστε να μειωθούν οι συνέπεις της κακοκαιρίας στα Βριλήσσια και συγκεκριμένα:

  1. Ανάπτυξη όλου του αρμόδιου δημοτικού μηχανισμού πολύ πριν την κακοκαιρία, ώστε το επίπεδο του αστικού πρασίνου να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση (και όχι βέβαια κατόπιν εορτής κλαδέματα).
  2. Σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ για τα επικίνδυνα κλαδιά και δένδρα που γειτνιάζουν σε καλώδια του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος, όπως το ζητούσε επίσημα και εγγράφως από τον Δήμο ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ανταποκρινόταν (που είναι υποθετικό σενάριο), χρειαζόταν η άσκηση επιπλέον πίεσης σε αυτόν για να έρθει στην πόλη και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
  3. Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δικτύου αντιμετώπισης των αιτημάτων των δημοτών για το κλάδεμα δέντρων όταν αυτό απαιτείται. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση δημότη στην οδό Ιθώμης -μεταξύ δεκάδων άλλων περιπτώσεων- που από το 2019 ζητά κλάδεμα δένδρων που γειτνιάζουν σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει καμία απάντηση από τον Δήμο.

«Η δημοτική αρχή, αντί αυτών των ενεργειών, αποφάσισε να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ» συνεχίζει η παράταξη, συμπληρώνοντας: «Ενδεχομένως να πράττει σωστά, ούτε αυτή η ενέργεια όμως την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Επέλεξε, όμως, και κάτι χειρότερο: την παραπληροφόρηση. Στην αρχή μιλούσε για πτώσεις δένδρων που προκάλεσαν τις διακοπές ρεύματος. Έπειτα, βλέποντας ότι η ρητορική αυτή δεν βολεύει, καθώς άπτεται αρμοδιοτήτων του Δήμου, άλλαξε ρότα μιλώντας, πλέον, για βλάβες στους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ».

Μάλιστα, η Νέα Πνοή αναφέρεται και στο περιεχόμενο σχετικής συνέντευξης του δημάρχου Βριλησσίων, σημειώνοντας: «Αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. δήμαρχος ότι είχε ψηφίσει υπέρ της υπογειοποίησης των καλωδίων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος το 2008, ως δημοτικός σύμβουλος τότε. Από το 2014, όμως, είναι δήμαρχος. Έχει κάνει έστω μια μελέτη, την παραμικρή ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή, την παραμικρή αναφορά ή εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε κάποια αρμόδια Επιτροπή; 7 χρόνια που ασκεί διοίκηση στην πόλη έχει προχωρήσει στο παραμικρό την τοποθέτηση γεννητριών στα αντλιοστάσια προκειμένου να λυθεί το διαχρονικό πρόβλημα της πόλης με τη διακοπή της υδροδότησης όταν κόβεται και το ρεύμα;».

Και η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει:

«Ο απολογισμός της διοίκησης, εν τέλει, φανερώνει κάτι παραπάνω: τη νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνεται τις υποθέσεις της πόλης μας. Μια νοοτροπία μετριότητας, έλλειψης ουσιαστικής και ορθολογικής διάθεσης διοίκησης, αλλά και αδυναμίας να προχωρήσει την πόλη μπροστά. Αυτή η νοοτροπία δεν αξίζει στα Βριλήσσια. Σε έναν Δήμο με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι πραγματικά κρίμα να μένουμε πίσω, ενώ μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet