Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Δ.Σ. Βριλησσίων (28/6) οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης
Πολιτική

Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Δ.Σ. Βριλησσίων (28/6) οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βριλησσίων Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου και Μάρκος Κρητικός, μέλη της Δημοτική Κίνησης Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, ενημερώνουν τους πολίτες για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αποχώρηση από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Από τις 14 Απριλίου που συνεδρίασε για τελευταία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, πέρασαν δυόμιση μήνες. Τα γεγονότα που εν τω μεταξύ έχουν συσσωρευτεί, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, είναι δύσκολο να εκτεθούν και να απαντηθούν σε μια διαδικασία ερωτήσεων «προ ημερησίας διατάξεως». Και πάντως, είναι αδύνατον να προκύψει παραγωγική συζήτηση όταν συζητάς μια φορά στο τόσο.

Επίσης, για μια ακόμη φορά, και παρά τους μήνες που μεσολάβησαν, η προετοιμασία της συνεδρίασης υπήρξε πλημμελής.

Οι εισηγήσεις εξακολουθούν να φθάνουν στις οθόνες των δημοτικών συμβούλων λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση. Και κάποια θέματα, όπως η «2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού», προεξοφλείται ότι έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ αυτό δεν συμβαίνει, αφού και αυτή συνεδριάζει το πρωί της ίδιας ημέρας που γίνεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! (Επομένως, αν κάποιο μέλος της Επιτροπής διαφωνήσει ή αποχωρήσει, αυτόματα θα πρέπει να αλλάξει και η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο).

Το κυριότερο: Πέρασε ενάμιση μήνας από την 6η Μαΐου 2021, οπότε και έληξε η προθεσμία ενός χρόνου που είχε δοθεί στη δημοτική αρχή για να απομακρύνει, συντεταγμένα, βάσει κάποιου σχεδιασμού, τα απορριμματοφόρα από την Ναυτική Βάση. Μάλιστα, υποτίθεται, στο διάστημα αυτό, ότι η διοίκηση θα ενημέρωνε το δημοτικό συμβούλιο για τις δυνατές επιλογές και τα διαμορφωμένα δεδομένα. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Και κανείς δεν ντρέπεται ούτε συγκινείται. Σαν να μην τρέχει τίποτα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet