Δράση για μια Άλλη Πόλη: Προ των πυλών το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση
Πολιτική

Δράση για μια Άλλη Πόλη: Προ των πυλών το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

«Όλα τα νομοσχέδια έρχονται να υπηρετήσουν πολιτικούς στόχους. Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση αποσκοπεί να αδρανοποιήσει τον θεσμό, να τον “παγώσει” ελέγχοντάς τον πνιγηρά, και να τον μετατρέψει σε κάτι άλλο, σε μια μετάλλαξη του “Καλλικράτη” και του “Κλεισθένη”, όπου μετά δεν θα υπάρχει αυτοδιοίκηση, θα έχει αρθεί κάθε υπόλειμμα εκπροσώπησης, κάθε δυνατότητα αυθεντικής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, κάθε απόπειρα αμφισβήτησης του δικομματισμού που αναστυλώνεται και αναδομείται ταχύτατα, κάθε φύλο συκής».

Με τον παραπάνω τρόπο κρίνει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας:

«Οι Δήμοι θα απομείνουν κέλυφος αδειανό, ένας θεσμός ξεκομμένος από τον λαό, με τον δήμαρχο να εγκαθίσταται επί της τοπικής κοινωνίας επί πενταετία, αμετακίνητος και ανεξέλεγκτος, συνήθως ως μειοψηφία, να διοικεί αξιοποιώντας καλπονοθευτικές ρυθμίσεις. Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο. Μια επιστροφή. Η αντίληψη της κυβέρνησης για την δημοκρατία και την ισονομία».

Διαβάστε όλη τη σχετική ανακοίνωση της Κίνησης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet