Δράση για μια Άλλη Πόλη: Όλα τα ερωτήματα αναπάντητα για τη Ναυτική Βάση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δράση για μια Άλλη Πόλη: Όλα τα ερωτήματα αναπάντητα για τη Ναυτική Βάση

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων για τη Ναυτική Βάση και των εργασιών που εντοπίστηκαν να πραγματοποιούνται εκεί, την οποία προκάλεσε η μειοψηφία, μετά από πρωτοβουλία της παράτασης Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Όπως αναφέρει η Δράση, «στην πραγματικότητα συνεδρίαση «έγινε και δεν έγινε» Αφενός, αφού το θέμα «εκτοπίστηκε» να συζητηθεί μετά από άλλη συνεδρίαση που φρόντισε να ορίσει η διοίκηση την ίδια ημέρα, ενώ «οι διοικούντες δεν ένιωσαν την παραμικρή υποχρέωση να προετοιμάσουν κάτι απέναντι σε όσα τους καταμαρτυρούνταν», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η Δράση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της δημοτικής αρχής «άφησε όλα τα ερωτήματα αναπάντητα», για να προσθέσει:

«Μιλώντας επί μακρόν για ένα παράλληλο αόρατο σύμπαν περί ανακύκλωσης και άλλων τινών, υπεκφεύγοντας διαρκώς από το θέμα, δεν βρήκε λέξη να δικαιολογήσει όσα εξωφρενικά συνέβησαν στον πολύπαθο δημοτικό χώρο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά με συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς σε βάρος της Δράσης, επένδυσε και στη δημιουργία κλίματος έντασης για να αποπροσανατολιστούν οι σύμβουλοι από τα σημαντικά».

Όπως αναφέρει η παράταξη, η «υπό πίεση» δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε περισσότερο ότι θα μελετήσει πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, παρά το ότι θα το αντιμετωπίσει, «πράγμα που πιθανώς ισοδυναμεί με παραπομπή του στις ελληνικές καλένδες…», όπως σημειώνει η Δράση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Δεν ξεκίνησε καλά τη δεύτερη θητεία της η διοίκηση. Ο Δήμος αρχίζει να παρακμάζει, να μην είναι φιλικός στον πολίτη, οι υποδομές του αποσαθρώνονται και θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλο κόστος για την ανάταξή τους.

»Σε ό,τι μας αφορά, κατανοούμε ότι η διοίκηση θα ήθελε να κλείσουμε το στόμα μας. Δεν θα το πράξουμε. Είναι υποχρέωσή μας να αναζητούμε ευθύνες σε ένα πλέγμα αρμοδιοτήτων όπου κανείς δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα. Είναι υποχρέωσή μας να μεριμνούμε να είναι σε καλή κατάσταση οι υποδομές του Δήμου. Είναι υποχρέωσή μας η αποκατάσταση του πάρκου, ώστε αυτό να γίνει λειτουργικό για όλους μας. Και δεν είναι υποχρέωσή μας να συμβάλουμε στο να “σέρνονται” όλα μέχρι τις επόμενες εκλογές, ώστε κάποιοι να βρουν νέες φωτογραφίες για να εμπλουτίσουν τα προεκλογικά τους φυλλάδια».

Συμπερασματικά, και παρά την προσπάθεια της Δράσης να αναδειχθεί το πρόβλημα της Ναυτικής Βάσης στο πραγματικό του μέγεθος, όπως σημειώνει η ίδια, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την πλευρά των διοικούντων, ούτε για την «άθλια κατάσταση» του χώρου, ούτε για την «(παράνομη) λειτουργία» του αμαξοστάσιου και τη μεταφορά του.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία, προσθέτει η Δράση, το θέμα του τρόπου διοίκησης. «Με αδιαφάνεια, υποτίμηση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και αδιαφορία σε όλα τα αιτήματα και ερωτήματα που τίθενται και ποτέ δεν απαντώνται, ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι ούτε παραγωγικό, ούτε αποδοτικό, ούτε συνεννοήσιμο. Και είναι ευθύνη των διοικούντων να αλλάξουν το κλίμα» λέει η δημοτική παράταξη, για να καταλήξει στην ανακοίνωσή της:

«Εμείς, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε ως προσπάθεια συμβολής πέρα από κόλπα, χαρακτηρισμούς και τακτικές, υπερασπιζόμενοι με υπευθυνότητα τα ουσιώδη, αφήνοντας σε άλλους ελεύθερο το πεδίο για σκιαμαχίες και μάχες με φαντάσματα.

»Γιατί είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεται κανείς για την καριέρα ή την προβολή του, και άλλο για την πόλη και τον κόσμο της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet