Δ.Σ. Βριλησσίων: Οι παρατάξεις Ντινόπουλου και Πισιμίση καταψήφισαν το Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Φωτογραφία: drasivrilissia.gr
Κοινωνία

Δ.Σ. Βριλησσίων: Οι παρατάξεις Ντινόπουλου και Πισιμίση καταψήφισαν το Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη καυτηριάζει το γεγονός ότι οι παρατάξεις των κ.κ. Αργύρη Ντινόπουλου (Βριλήσσια Δυνατά), πλην του κ. Τάσου Χρηστάκη και Γιάννη Πισιμίση (Νέα Πνοή) καταψήφισαν Ψήφισμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο (στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου) η παράταξη του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη (Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας) κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν το ψήφισαν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία κατέθεσε δικό της Ψήφισμα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση αναφέρει:

«Δεν έχει ίσως ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδεικτικό: Στο Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων της 29ης Μαρτίου, η διοικούσα παράταξη ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Δήμος Δημιουργίας κατέθεσε ψήφισμα κατά της εμπορευματοποίησης του νερού, στο πλαίσιο όσων τελευταία διαδραματίζονται. Η ΔΡΑΣΗ συμφώνησε. Προσέθεσε μάλιστα μια ρητή αναφορά στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (την προηγούμενη εβδομάδα η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς των πλειοψηφικών πακέτων ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο).

Και το ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Όπου, με την εξαίρεση του κ. Χρηστάκη, το σύνολο των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων που εκφράζουν σε τοπικό επίπεδο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το καταψήφισαν, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί!

Δηλαδή υπερψήφισε η παράταξη του δημάρχου, η ΔΡΑΣΗ και ο κ. Χρηστάκης. Και καταψήφισαν τα Βριλήσσια Δυνατά και η Νέα Πνοή. Και έτσι το ψήφισμα, με 9 θετικές ψήφους επί 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων, απορρίφθηκε. (Ο κ. Βήττος κατέθεσε δικό του ψήφισμα, το οποίο επίσης υπερψήφισε η ΔΡΑΣΗ σε δεύτερη ψηφοφορία).

Με άλλα λόγια, ακόμη και για ένα τέτοιο θέμα που άπτεται του αυτονόητου, και το οποίο επί της αρχής έχουν στηρίξει οι πάντες, ένα θέμα που δεν προκαλεί πολώσεις και αντιδικίες και μάλιστα, δεν παράγει συνέπειες, αφού το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί, ακόμη και γι’ αυτό το θέμα, οι… αυτοδιοικητικές παρατάξεις του κ. Ντινόπουλου και του κ. Πισιμίση, δεν μπόρεσαν να μην συνταχθούν με την γραμμή του κ. Μητσοτάκη! Δεν μπόρεσαν, ούτε σε αυτήν την περίπτωση, να αυτονομηθούν από τον κομματικό φορέα που τους στηρίζει.

Άραγε τότε σε ποιο ζήτημα θα μπορούσαν αυτές οι παρατάξεις να διαφοροποιηθούν από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας;

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί οι κύριοι θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν προεκλογικά με κοινοτοπίες, ότι “η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώματα”, ότι “στον δήμο δεν έχουν θέση τα κόμματα” και άλλα ανάλογα…

Τι να πει κανείς; Για την ιστορία, το ψήφισμα μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Χωρίς διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση προωθεί την εμπορευματοποίηση του νερού και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων συντάσσεται με τις θέσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΚΕΔΕ, την ΕΔΕΥΑ, την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ και τους συλλόγους της ΕΥΔΑΠ και ζητά την απόσυρση του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μετατρέπει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων… καθώς και την επανασύσταση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η οποία θα υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ήταν πριν καταργηθεί το 2019. Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό!”.

* Δεν υπάρχει πλέον κανείς να προστατέψει το δημοτικό συμβούλιο. Με 13 απόντες η τελευταία συνεδρίαση. Στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς δύο αντιδημάρχους…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet