«Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια»: Να λογοδοτήσει η διοίκηση Μανιατογιάννη για τις μεθοδεύσεις περί ΣΜΑ στην πρώην Ναυτική Βάση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια»: Να λογοδοτήσει η διοίκηση Μανιατογιάννη για τις μεθοδεύσεις περί ΣΜΑ στην πρώην Ναυτική Βάση

Οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις για την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην πρώην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια απετράπησαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πισιμίση.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις», υπόλογη για τις οποίες «είναι η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και καλείται πλέον να λογοδοτήσει».

«Ευτυχώς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δείχνοντας πολιτική ευθυκρισία και βαθιά δημοκρατική συνείδηση, απέσυρε την επίμαχη διάταξη του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου» σημειώνει η «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», προσθέτοντας ότι «οι αγώνες σύσσωμης της αντιπολίτευσης και οι παρεμβάσεις του Γιάννη Πισιμίση προσωπικά στην κυβέρνηση, πέτυχαν εν τοις πράγμασι την ανατροπή μιας κατάστασης που θα οδηγούσε στην υποβάθμιση του χώρου». 

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Πράγματι οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Μανιατογιάννη ήταν πρωτοφανείς. Αφού πρώτα υπέδειξε στις αρμόδιες αρχές τον χώρο της Ναυτικής Βάσης ως κατάλληλο για τη δημιουργία ΣΜΑ, έπειτα ανέβαλε το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων που θα λάμβανε σύμφωνα με τα ψηφίσματα σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Βριλησσίων απόφαση εναντίον της δημιουργίας ΣΜΑ στον χώρο και θα ανέτρεπε έτσι τους σχεδιασμούς Μανιατογιάννη. 

»Την επομένη της αναβολής όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με κοινό αίτημα, ζήτησαν την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για να αποτραπούν τα χειρότερα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ., σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξ. Μανιατογιάννη, έστειλε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 6/5, μια μέρα μετά, δηλαδή, από την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. 

»Με τον τρόπο αυτό ήθελαν να φέρουν προ τετελεσμένων το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πετύχουν την δημιουργία ΣΜΑ στη Ναυτική Βάση. 

»Βεβαίως, η αντίδραση της αντιπολίτευσης και η προσωπική παρέμβαση Πισιμίση στην κυβέρνηση, έσωσαν την κατάσταση, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αποφασίζει προσωπικά πλέον την απόσυρση της διάταξης από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. 

»Πλέον η διοίκηση Μανιατογιάννη θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις προφανείς μεθοδεύσεις της και για την επιμονή της να δημιουργήσει ΣΜΑ στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet