Ξ. Μανιατογιάννης: Πορευόμαστε με τιμή και ευθύνη στη δεύτερη θητεία μας
Πολιτική

Ξ. Μανιατογιάννης: Πορευόμαστε με τιμή και ευθύνη στη δεύτερη θητεία μας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV και στην αυτοδιοικητική εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με τον Γιώργο Λαιμό έδωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνέχιση του έργου του, καθώς είναι η δεύτερη θητεία του στο «τιμόνι» του Δήμου, στις προτεραιότητες και στις πρωτοβουλίες της νέας θητείας.

«Πολυδιάστατη και συνολική η προσπάθειά μας, με κύριο στόχο και γνώμονα τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών» τόνισε ο δήμαρχος και επισήμανε ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα που είχαν δρομολογηθεί στην προηγούμενη θητεία διοίκησής του και θα τεθούν νέοι στόχοι.

Ακολούθως σημείωσε ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας γίνεται πράξη στην πόλη των Βριλησσίων και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση βατότητας των πεζοδρομίων, καθώς και οι διαγραμμίσεις των οδοστρωμάτων. Επίσης, ότι υπογράφηκε σύμβαση για αντικατάσταση οδοφωτισμού με led, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά κυρίως για να νιώθει ασφαλής ο δημότης και να αποφευχθούν κρούσματα παραβατικότητας.

Ο κ. Μανιατογιάννης ανέφερε, επίσης, ότι ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων στη Ναυτική Βάση, οι οποίες προβλέπουν διαδρόμους περιπάτου, τοποθέτηση νέων ξύλινων κατασκευών αναψυχής και φύτευση πρασίνου με εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης.

Αναφορικά με τις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων, ο δήμαρχος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης. Μεταξύ άλλων, ένα πάγιο αίτημα 30 χρόνων, όπως ανέφερε, θα ικανοποιηθεί με την άμεση κατασκευή ανελκυστήρων σε δύο σχολεία και ήδη τους θερινούς μήνες η διοίκηση ξεκίνησε με την εγκατάσταση αναδιπλούμενου ανελκυστήρα εξωτερικής σκάλας με κάθισμα στο νέο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Σχετικά με το Δίκτυο Ύδρευσης σημείωσε ότι αυτό αναβαθμίζεται με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα σε αντλιοστάσια και υδρομετρητές.

Στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, για την οποία γίνεται σοβαρή δουλειά στον Δήμο, ο κ. Μανιατογιάννης τόνισε: «Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε το απόρριμμα με παιδεία και συνείδηση και ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τους δημότες για τη συνεπή συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης. Συνεχίζουμε με συνοικιακή κομποστοποίηση, υπογειοποιημένους κάδους και σταθερή ενημέρωση».

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την κατάθεση στο δικαστήριο υπέρ της παραμονής των εργαζομένων στην καθαριότητα στην εργασία τους και την υπεράσπισή τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τέλος, σχετικά με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Βριλησσίων, επισήμανε ότι μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, καλύπτονται κατά μεγάλο ποσοστό οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τη διετή φοίτηση προσχολικής αγωγής, σημείωσε ότι όποια καθυστέρηση και ολιγωρία, θα ξεπεραστεί σύντομα και θα καλυφθούν οι ανάγκες.

«Πορευόμαστε με τιμή και ευθύνη στη δεύτερη θητεία μας. Θα είμαστε αποτελεσματικοί και δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Απαιτούνται συνεργασίες και όλοι δίνουμε λόγο και κρινόμαστε» υπογράμμισε, ολοκληρώνοντας, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet