Πεντέλη 2020: Επιβεβλημένες οι διαδημοτικές συνεργασίες και διεκδικήσεις
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Πεντέλη 2020: Επιβεβλημένες οι διαδημοτικές συνεργασίες και διεκδικήσεις

Η αναγκαιότητα των διαδημοτικών συνεργασιών «για την επίλυση κοινών προβλημάτων και των διαδημοτικών διεκδικήσεων για την επίτευξη οραματικών στόχων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη του δημοτικού συμβούλου Πεντέλης Άγγελου Παλαιοδήμου, καταδείχθηκε στη συνάντηση που έγινε μεταξύ της δημοτικής αρχής του Δήμου Βριλησσίων και του συνδυασμού Πεντέλη 2020 Πράσινη – Έξυπνη – Δημοκρατική Πόλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βριλησσίων «σε πολύ καλό κλίμα εξαιτίας και της πολύ φιλικής σχέσης του δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξένου Μανιατογιάννη και του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Άγγελου Παλαιοδήμου» όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης και Κωνσταντίνος Βαφειάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Παναγιώτης Κρανιώτης και Απόστολος Φραντζής και τα στελέχη του συνδυασμού Πεντέλη 2020 Κωνσταντίνος Χριστόπουλος και Μαρία Τσικούρα.

Συζητήθηκαν θέματα στα οποία ο Δήμος Βριλησσίων είναι πρωτοπόρος σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η κοινωνική πολιτική και παρουσιάστηκαν πληθώρα καλών πρακτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στους τομείς αυτούς.

«Αναδείχθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη από κοινού αγώνα για την επέκταση του Μετρό στους Δήμους Πεντέλης και Βριλησσίων, καθώς στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη και κινδυνεύουν να είναι από τους λίγους Δήμους του Λεκανοπεδίου που δεν θα εξυπηρετούνται από μέσο σταθερής τροχιάς στο τέλος της δεκαετίας. Η διεκδίκηση ενός τέτοιου οραματικού έργου αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού Πεντέλη 2020» τονίζεται από πλευράς του συνδυασμού του κ. Παλαιοδήμου.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι επιβάλλεται η διαδημοτική συνεργασία των δύο Δήμων πάνω σε θέματα που άπτονται των τομέων της παιδείας, του περιβάλλοντος και της συγκοινωνίας, όπως η δημιουργία ενός Επαγγελματικού Λυκείου που θα καλύπτει τις ανάγκες και των δύο πόλεων, η δημιουργία φορέα διαχείρισης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή και των Δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου και η διερεύνηση υλοποίησης διαδημοτικής συγκοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet