Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Βριλήσσια
Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Βριλήσσια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Βριλήσσια.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με την κεντρική ομιλία, η Γιώτα Ταβουλάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία τόνισε ότι: «Κυβέρνηση – Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στήνουν παγίδες και βάζουν τρικλοποδιές στον λαό για να μη φτάσει να τους αμφισβητήσει, να μην κάνει το βήμα, να μη φτάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, εμείς οι κομμουνιστές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε εργάτες, άνθρωποι του μόχθου, νεολαίοι νέα φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές, Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Στη συνέχεια η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα, Βαγγελιώ Ρογκάκου αναφέρθηκε στα ζητήματα της Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι: «Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έδρασαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα. Εναντιώθηκαν, στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται τα τελευταία 20 χρόνια στην Τοπική Διοίκηση από την Ε.Ε. και το σύνολο των κυβερνήσεων, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδιαρθρώσεις οι οποίες επιβάλλουν την πιο επιθετική μετατροπή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, τη βαθύτερη διασύνδεσή της με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων».

Έπειτα χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων, ο οποίος σχολίασε ότι «με το νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική διοίκηση πρέπει να σπάσουν οι αυταπάτες για τη δυνατότητα διαχείρισης ζητημάτων σε τοπικό επίπεδο από τους διάφορους δήθεν ανεξάρτητους σωτήρες».

Τέλος, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε όταν τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Βήττος τονίζοντας ότι «Η Λαϊκή Συσπείρωση διάλεξε μετερίζι. Είναι με τους ανθρώπους του μόχθου, με τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, τους επιστήμονες, τους νέους. Τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων που ήρθαν για να μείνουν, οι δυνάμεις μας έδωσαν τη μάχη στηρίζοντας τα λαϊκά συμφέροντα, πιέζοντας για λύσεις, ανάσες στην δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών από την πολιτική του Δήμου». Συνέχισε λέγοντας ότι: «Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις στήριξαν την πολιτική του κεφαλαίου όταν “έσπαγε κόκαλα”, όταν οι κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μείωναν μισθούς και συντάξεις, όταν η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους μειωνόταν καλώντας τους δημότες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη». Τέλος, κάλεσε «όλους όσους τους πίστεψαν, τους ψήφισαν, και σήμερα νιώθουν απογοήτευση και παραίτηση, τώρα να περάσουν απέναντι, να ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση, να συμπορευτούν στον αγώνα που δίνει και εδώ στα Βριλήσσια». Κάλεσε τους νέους και τις νέες που ψηφίζουν πρώτη φορά, «η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη με άρωμα γαρίφαλο, για να πάψουν οι επόμενες γενιές να ζουν χειρότερα από τις προηγούμενες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet