Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων σε ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΟΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων σε ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΟΤΑ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι δράσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, οι διαδικασίες αποσαφήνισης των ισχυουσών διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, καθώς και η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων από Δήμους ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Δήμος Βριλησσίων, το οποίο εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ΟΤΑ:

Ο Δήμος Βριλησσίων αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των αναπτυξιακών δράσεων, με βασικό άξονα τη χρήση εναλλακτικών και ηπιότερων μορφών ενέργειας έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την εφαρμογή smart λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 4.000.000 ευρώ μέσα από τα προγράμματα «Φιλόδημος», αλλά και με ίδιους πόρους υλοποιεί εκτεταμένα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης και οδοφωτισμού.

Ειδικότερα, για τις ενεργειακές κοινότητες εξετάζονται όλες οι δυνατότητες εφαρμογής εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ούτως ώστε μέσω του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού να ελαττωθεί σημαντικά το κόστος ενέργειας του Δήμου, αλλά και να συμβάλλουμε σε δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet