ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Γενικολογίες από τη δημοτική αρχή για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Γενικολογίες από τη δημοτική αρχή για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου

Για «γενικολογίες» και «αόριστες αναφορές» από πλευράς του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, σχετικά με το έργο στο γήπεδο της Περασίνου Λόφου κάνει λόγο η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία.

Μετρά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής κατά την οποία, με παρέμβαση πολιτών, συζητήθηκε το θέμα η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μια σύντομη «αποφώνηση» του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου…

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συζήτηση για το θέμα του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία των αθλουμένων και των γονέων τους, ορισμένες παρατηρήσεις και από εμάς:

  1. Κανείς δεν έφυγε σοφότερος ως προς το ποιος είναι ο λόγος για την τεράστια καθυστέρηση.
  2. Κανείς από τη διοίκηση του Δήμου και φυσικά ούτε ο κυρίως υπεύθυνος δεν ανέλαβε καμία ευθύνη.
  3. Αντί των παραπάνω, ο δήμαρχος αρκέστηκε σε γενικόλογες και αόριστες αναφορές και ευχολόγια.
  4. Κατά «σατανική σύμπτωση» την ημέρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. και αφού οι γονείς των αθλουμένων είχαν εξαγγείλει τεράστια κινητοποίηση, ο εργολάβος φέρεται να δήλωσε διακοπή εργασιών!!! Ακόμα και αυτό βέβαια, το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα, μένει να το δούμε να υλοποιείται, καθώς οι συνεχείς ανακρίβειες από την πλευρά της διοίκησης μας έχουν κάνει δύσπιστους ακόμα και για τα πιο απλά…
  5. Το έργο της αλλαγής ενός χλοοτάπητα είναι ένα μικρό έργο για έναν Δήμο. Δεν χρειάζεται για να υλοποιηθεί ούτε δήθεν «αυτοθυσίες», ούτε ηρωισμούς, ούτε παράνομες αποφάσεις. Προβλέπονται διαδικασίες και μπορεί κάλλιστα να υλοποιηθεί εντός αυτών. Αυτό που απαιτείται είναι να ειπωθεί όλη η αλήθεια και να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί εδώ και 19 μήνες.
  6. Αυτό το οποίο έγινε απολύτως σαφές από τον δήμαρχο και επιχειρήθηκε βέβαια να σερβιριστεί με ωραίο περιτύλιγμα, είναι ότι -στην καλή περίπτωση- η αγωνιστική χρονιά 2019-2020 έχει χαθεί, όπως χάθηκε και η προηγούμενη.
  7. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τα ψέματα τα οποία είχαν ειπωθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, π.χ. για την παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο εργολάβος είχε κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος από την Περιφέρεια ή ότι η Περιφέρεια είχε δήθεν αποδεχθεί να καταγγελθεί η προγραμματική σύμβαση από τον Δήμο, ούτε για τις παλινωδίες της διοίκησης του Δήμου.

Τέλος, τρεις γενικότερες παρατηρήσεις:

Α. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος. Το έχουμε πράξει ήδη, διευκολύνοντας τη διοίκηση και ψηφίζοντας ακόμα και πράγματα τα οποία, με τον τρόπο που έρχονται, μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Β. Πρέπει ωστόσο να καταστήσουμε σαφές ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακή διαχείριση, ευχολόγια και ωραίες κουβέντες κενές περιεχομένου.

Γ. Η πολιτική συναίνεση καθίσταται χρήσιμη και δημιουργική όταν συγκροτείται επί τη βάση πραγματικών γεγονότων και ουσιαστικών προτάσεων και όχι για λόγους μικροπολιτικής διαχείρισης, εντυπώσεων ή πολιτικής αδυναμίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet