Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου στις 5/6 για κτήμα Φιξ
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου στις 5/6 για κτήμα Φιξ

H Ένωση Αυτοαπασχολούμενων & ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής καλεί όλες και όλους σε συγκέντρωση, το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής, στις 19:30, με κεντρικό αίτημα «το κτήμα Φιξ να αποδοθεί στις εργατικές λαϊκές οικογένειες για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε ελεύθερους χώρους».

Ειδικότερα, η Ένωση σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η εμπορευματοποίηση της γης μαζί με τις αλλαγές χρήσεων, έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, που δεν έχει πρόσβαση σε δωρεάν ποιοτικούς ανοιχτούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο των περιορισμών για την πανδημία οι οικογένειες συνέρρεαν στο παρκιγνκ του ΟΑΚΑ (Κύμης & Σπ. Λούη) για να παίξουν απλώς τα παιδιά μη έχοντας που αλλού να πάνε. Οι χώροι πρασίνου, οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι είναι μηδαμινοί στο Δήμο μας. Τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται βορά στα επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των κερδών τους είναι εκκωφαντικά. Τέτοια είναι η μετεγκατάσταση του καζίνου στο κτήμα Δηλαβέρη που θα δεσμεύσει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην περιοχή κόντρα στις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η δημοτική αρχή του κ. Μπάμπαλου είναι στρατευμένη στην υποστήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων αφού θέλει να κάνει ένα κακέκτυπο μιας «Σίλικον Βάλεϊ», μια θερμοκοιτίδα  επιχειρήσεων όπως την ονομάζει. Ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν αφεθεί στο έλεος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η Δημοτική αρχή για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς δεν διστάζει να φορτώσει τους εργαζόμενους και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους του Δήμου με ένα υπέρογκο δάνειο των 5,000,000€. που θα σημαίνει ότι το βάρος της αποπληρωμής θα επωμιστεί στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων που κατοικούν στην περιοχή μέσο των δημοτικών τελών και ανταποδοτικών.

Η φετινή παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος μας βρίσκει μάρτυρες ενός ακόμα περιβαλλοντολογικού εγκλήματος μετά την φωτιά στα Γεράνεια Όρη. Εντάσσεται και αυτό στα κατά συρροή εγκλήματα που έχουν προηγηθεί όπως η φωτιά στο Μάτι, το συνεχιζόμενο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής και τη δημιουργία αντίστοιχου στο Γραμματικό, την καταπάτηση όλων των ελεύθερων και αδόμητων χώρων όπως το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν θύτη το καπιταλιστικό σύστημα που αντιμετωπίζει την γη ως εμπόρευμα και θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη κάποιον μεγάλων επιχειρήσεων.

Μόνο οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι με την πάλη τους ενάντια σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μπορούν να υπερασπίσουν το περιβάλλον και να διεκδικήσουν της σύγχρονες ανάγκες τους για ποιοτικούς πράσινους και ελεύθερους χώρους.

Διεκδικούμε:

  • Το κτήμα Φιξ να αποδοθεί στις εργατικές λαϊκές οικογένειες με ευθύνη της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξουν με οποιοδήποτε τρόπο επιπρόσθετα βάρη στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απαλλοτρίωσή του.
  • Να εξασφαλιστούν οι πόροι και το προσωπικό που χρειάζεται για την συντήρηση και την λειτουργία του χωρίς ανταποδοτικά τέλη.
  • Να απαγορευθεί κάθε εμπορική και κερδοσκοπική εκμετάλλευση του χώρου.
  • Να αναδειχθεί και να φροντιστεί το πράσινο του κτήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet